Eğitim Bir Sen İl Divanı Toplandı.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Divan Kurulu toplantısını 25 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu, Kadın kolları, İlçe temsilcilikleri, Disiplin ve Denetleme kurulu üyeleri katıldı. 2022 yılı son toplantısına teşrif eden, katılım ve katkıları ile toplantımızı kıymetlendiren dostlara teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN;

Asgari ücreti yükselten irade kamu görevlilerinin alım gücünü de yükseltmelidir

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, ekonomik dalgalanmanın kamu görevlilerinin alım gücünü düşürdüğünü ifade ederek, “Asgari ücreti yükselten irade, kamu görevlilerinin alım gücünü de yükseltmelidir” dedi.

Açıklanan asgari ücretin kamu görevlileri için de beklenti oluşturduğunu kaydeden Arslan, ekonomide yaşanan gelişmelerin sabit gelirlilerin alım gücünü olumsuz etkilediğini belirterek, “Kamu görevlilerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması için verdiğimiz mücadele şimdiye kadar birçok sorunun çözülmesini sağlamıştır. Kararlı mücadelemiz ve girişimlerimiz sonucu siyasi irade de çok önemli adımlar atmıştır fakat ekonomik dalgalanma alım gücümüzü tekrar düşürmüştür. Asgari ücreti yükselten güçlü irade, Ocak’ta kamu görevlilerinin alım gücünü de yükseltmelidir” şeklinde konuştu.

Seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmelidir

En düşük memur maaşının baz alınması gerektiğini söyleyen Arslan, “Seyyanen zam yapılmalı, refah payı verilmeli, ilave olarak gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, ek gösterge ile ilgili eksiklikler giderilmeli, sözleşmeli personele kadro çalışmamızın kapsamı daha da genişletilmelidir.

Afyon teşkilatımızın uç beyleri olan ilçe teşkilatlarımıza ve yönetimlerine, kadın kollarımıza, denetleme ve disiplin kurulumuza, işyeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni üye arkadaşlarımızla gücümüze güç katmaya devam ediyoruz.’’ Dedi

Başkan Mustafa Arslan’ın konuşmasından sonra, İlçe temsilcileri gündemle alakalı görüşlerini bildirdikten sonra toplantı sona erdi.

Mustafa ARASLAN

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı

Editör: Haber Merkezi