EĞİTİM BİR SEN, GÜCÜNÜ PERÇİNLEDİ
Sendikalar kanunu gereği Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bugün yapılan yetki tespit toplantısı neticesinde Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubemiz toplamda 3222 üye sayısıyla en yakın raki4688 sayılı sendikalar kanunu gereği Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bugün yapılan yetki tespit toplantısı neticesinde Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubemiz toplamda 3222 üye sayısıyla en yakın rakibine 564 fark attı. Merkez ilçe dahil olmak üzere toplamda 14 ilçede yetkiyi alan Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubemiz bu sene yetkili olduğu ilçeler arasına 2 ilçeyi daha dahil etti. Afyonkarahisar genelinde üniversite ve Yurt-Kur gibi kurumlardaki üye sayıları da dikkate alındığında 3752 üye sayısıyla en yakın rakibine 850 civarında fark atan Eğitim Bir-Sen, Afyonkarahisar’da gücünü perçinledi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah ÇELİK, emeği geçen herkese tüm teşkilatına ve üyelerine teşekkür ederek, başarılarının alt yapısını oluşturan dinamikleri şöyle ifade etti:
Bu büyük başarı, her birini kardeşlik şuuruyla kucakladığımız 3222 dava arkadaşımızın ‘Kim var? ‘ diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert ‘Ben varım! ‘ cevabını verici, her ferdi ‘Benim olmadığım yerde kimse yoktur! ‘ fikrini besleyici bir dava ahlâkıyla ortaya konulmuştur.
Devam eden istikrarlı büyümemiz, yolumuza takoz koymak isteyenlere verilen en güzel cevap, eğitim çalışanlarının haklarını gündelik hesaplara kurban etmeye çalışanlara atılan yerinde bir şamar, sendikacılığı çamur atmaktan ibaret zanneden kırıp döken anlayışa verilen önemli bir ders olmakla beraber, inanmışlık ve adanmışlıkla harmanlanan teşkilatçı anlayışımızın, tek yürek olan 3222 kardeşimizin başarıya attığı ortak imzasıdır.
Yetkinin ve inanmışlığın getirdiği gücümüzle bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmeye ve ilimizin eğitimde hak ettiği yeri bulması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Bu başarıda emeği geçen tüm il, ilçe teşkilatlarımıza, işyeri temsilcilerimize ve üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Editör: Haber Merkezi