Eğitim-Bir Sen Afyonkarahisar Kongresi

Eğitim-Bir Sen Afyonkarahisar 2 Nolu Şube Kongresi yapıldı.
Eğitim-Bir Sen 2 Nolu Şubenin Kongresi için Afyonkarahisar’a gelen Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik ve
Türk-İş il Temsilcisi Muharrem Uslu karşıladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal tesislerinde yapılan kongreye Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Rektör yardımcısı Süleyman Taşgetiren, İl Milli eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eğitim-Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, Türk-İş il Temsilcisi Muharrem Uslu ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Kongrede konuşan Başkan Çoban, geçmiş dönemde yaşanan Sendikalar ve hükümetler arasındaki çekişmelere değinerek, Refah-Yol hükümetinin düşürülmesinde sendikaların etkisi olduğunu söyledi.
Çoban, “Sivil toplum örgütlerinin gelişmeleri bundan 10-15 yıl öncesinde olsaydı, bugün Türkiye çok daha farklı yerlerde olurdu. Biliyorsunuz ülkemiz 1999 ve 2001 yılları arasında büyük krizler geçirdi. Bu krizlerde ülkemizde derdimize derman olacak bir isim bulunamadı. Amerika’dan Sayın Kemal Derviş getirildi. Sayın Derviş görev süresi sona erdikten sonra, bir gazeteye verdiği demeçte, ‘Cumhuriyet tarihi boyunca baktığımızda son yılların en iyi hükümeti refah yol hükümetidir’ demişti. O günkü hükümeti batıran 5 büyük çete vardı. Türk-İş il başkanımı bunun dışında tutuyorum sakın yanlış anlamasınlar. Efendim Esnaf Konfederasyonu, Türk-iş, DİSK ve benzeri yapılanmalar medyada destek verdi hükümet yıkıldı. Sadece bankalarda batan para 50 milyar dolardı. Biz bu günlerden bu günlere geldik. Artık bu gün kriz kelimesini unuttuğumuz gibi İMF’ye borç verecek duruma da geldik. Bunda tabi sivil toplum iktidar şakşakcığılı mı yapıyor. Hayır doğru olanı destekliyor. Yanlışa karşı duruyor’’ dedi.
Çoban, Afyonkarahisar belediyesinin personeli ile imzalanan toplu sözleşmeyi hatırlattı.

Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, “Başkan Çoban’a ilk önce eğitimcilerimiz hala kalkınmadan hak ettikleri payı alamıyorlar. Önce eğitimcilerimize devlet olarak borcumuzu ödememiz gerekli daha sonra İMF’ye borç vermeliyiz’’ dedi.

Sözleri akışlarla kesilen Gündoğdu, “Sayın belediye başkanımız nereden nereye geldiğimizi çok güzel özetledi. Ancak ben o İMF kısmına katılmıyorum. Eğer bu gün İMF’ye borç verecek duruma geldiysek, önce eğitimcilerimize sonra emeklilerimize sonrada tüm memurlarımıza borcumuzu ödememiz lazım, ondan sonra İMF’yi düşünmeliyiz. Sayın Mehmet Şimşek’e buradan çağrı yapıyorum. Bizim İMF’den önce bu ülkenin bu günlere gelmesinde emeği olan ama hala hak ettiği refah payını alamayan memurunu, işcisini, emeklisini daha öne alma mecburiyetimiz vardır’’ diye konuştu.
Genel Başkan Gündoğdu ve Başkan Çoban Kongrenin ardından 120 konutluk Memur-Sen Hisarkent Evleri projesinin temel atma törenine katıldılar.
Editör: Haber Merkezi