Egeliler Birlik ve Beraberlik Kokteylinde Buluştu.

Ege Bölgesini oluşturan illerin Ankara’da faaliyet gösteren vakıf ve derneklerin bir araya gelmesi ile oluşturulan EGEM Platformu tarafından 13 Kasım 2019 Çarşamba günü POİNT Otel’de gerçekleştirilen “EGELİLER Birlik ve Beraberlik” kokteylinde Ege Bölgesi Milletvekilleri ile Egeli Bürokratları buluştu. Kalabalık bir grubun katıldığı kokteylde büyük bir coşku vardı.

EGELİLER Birlik ve Beraberlik kokteyline Bayındırlık ve İskan Eski Bakanları Sayın Cengiz ALTINKAYA ve Sayın Adnan KESKİN, Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Prof.Dr. Veysel EROĞLU, Aydın Milletvekilleri Sayın Bülent TEZCAN, Sayın Hüseyin YILDIZ, Sayın Süleyman BÜLBÜL, Sayın Adnan Aydın SEZGİN, Afyonkarahisar MilletvekiliSayın Mehmet TAYTAK, Ankara Milletvekili Sayın Tekin BİNGÖL, Manisa Milletvekili Sayın Tamer AKKAL,Afyonkarahisar Eski Milletvekilleri Sayın Müjdat KARAYERLİ, Sayın Kemalettin YILMAZ, Sayın Mehmet KOÇAK, Denizli Eski Milletvekili Sayın Mustafa GAZALCI, Egem Platformu Kurucu Başkanlarından Sayın Prof.Dr. İrfan NASRATTINOĞLU, Aydınlılar Derneği 4. Genel Başkanı Sayın Yusuf ÖZDEMİR, Kocaeli Aydınlılar Derneği Başkanı Sayın Olgun KOÇAK, PPT Çalışanları Derneği Başkanı Sayın Mustafa UYAN, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Sayın Orhan UĞURLUOĞLU, Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Cafer KÜLAHLIOĞLU bürokraside görev yapan çok sayıda Egeli hemşerilerimiz katılım sağladı.

Kokteylimize Manisa Milletvekili CHP Grup Başkan Vekili Sayın Özgür ÖZEL Manisa Milletvekili MHP Grup Başkan Vekili Sayın Erkan AKÇAY, İzmir Milletvekili İYİ Parti Grup Başkan Vekili Dr. Müsavat DERVİŞOĞLU, İzmir Milletvekili CHP Genel Başkan yardımcısı Sayın A.Tuncay ÖZKAN, Aydın Milletvekilleri Sayın Mustafa SAVAŞ, Sayın Metin YAVUZ, Sayın Bekir Kuvvet ERİM ve Sayın Rıza POSACI, Kütahya Milletvekili Sayın Ali Fazıl KASAP, Uşak Milletvekili Sayın Özkan YALIM, Konak Belediye Başkanı Sayın Abdül BATUR, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sayın Selahattin ÇETİNDOĞAN telgraf göndererek kokteylin hayırlı olsun olması temennisinde bulundu.

Kokteylimiz saat 19:30’dasaygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. İstiklal Marşımızın ardından Aydınlılar Derneğinin Kuvva-i Zeybek Ekibinin Bölgemiz oyunlarından oluşan zeybek gösterisi ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. Büyük coşku ile izlenen zeybek gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Zeybek gösterisinin ardından Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ve EGEM Platformu Dönem Başkanı Sayın Halil APAYDIN söz aldı.

Sayın Halil APAYDIN’ın konuşma metni

“Ankara’da faaliyet gösteren vakıf ve derneklerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Egem Platformu tarafından 12 incisi düzenlenen EGELİLER BİRLİK VE BERABERLİK kokteyline hoş geldiniz, şeref verdiniz. Egem Platformu Dönem Başkanı olarak hemşerilerimizle birlikte olmaktan mutlu olduğumu ifade ederek tüm davetlileri şahsım ve Egem Platformunu oluşturan dernek başkanları adına saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.

Sözlerime başlamadan önce Egem Platformu olarak Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılında Büyük Önderimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak ve çağdaş ülkelerle yarışır duruma getirmek sorumluluğu içinde çalıştığımızı ve çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

Ayrıca yakın zamanda aramızdan ayrılan ve platformumuzun her etkinliğine katılmış ve destek olmuş Denizli Milletvekilimiz Merhum Kazım ARSLAN’ı saygıyla anıyorum.

Bildiğiniz gibi Egem Platformu Ege bölgesini oluşturan Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinin Ankara’da faaliyet gösteren Vakıf ve Derneklerinin bir araya gelmesi ile 2005 yılında kurulmuştur.

Platformumuzun amacı Ege Bölgesini oluşturan illerimiz arasında iş birliği, güç birliği ve dayanışmayı sağlayarak birlik ve beraberlik anlayışı içinde Ege’mize ve Türkiye’mize hizmet etmektir.

Platformumuz, kuruluşumuzdan itibaren geçen 14 yıllık süre içinde kuruluş amaçlarımıza uygun olarak pek çok etkinlik gerçekleştirerek bölgemizin her yönüyle tanıtımına, Egeliler arasındaki birlik ve beraberliğin artmasına, hemşerilerimiz arasında “EGE’LİĞİM” kavramının oluşmasına katkı sağladığı gibi Egelilerin Ankara’da büyük bir büyük güç olduğunu da göstermiştir.

Bu amaçlar doğrultusunda platformumuz Ankara’da Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri, Plastik Sanatlar Sergisi gibi pek çok etkinlik gerçekleştirmiştir.

Platformumuzun önceki yıllarda Ankara’da 11 kez gerçekleştirdiği “Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri” ile bölgemizin; tarihi, turizmi, kültürü, folkloru, yöresel yemekleri, sanayi ve ticaret potansiyeli ile, doğal kaynaklar ve el sanatları yönünden, tanıtılmasına katkıda bulunulmuştur. Ege Bölgesinin her yönüyle tanıtılmasını amaçlayan bu etkinliklerde her yıl yaklaşık 300.000 kişi ziyaret etmiş ve etkinlikler büyük ilgi uyandırmıştır.

Platformumuzca düzenlenen Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri ve Etkinliklerinin 12 incisini, 28 Kasım 01 Aralık 2019 tarihleri arasında ANFA Altınpark Fuar ve Kongre Merkezinde ÜTOPYA ORGANİZASYONfirmasının katkılarıylagerçekleştirilecektir. 4 gün sürecek olan 12. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günlerinde etkinlik süresince hemşerilerimizi yanımızda görmek bizlere moral ve güç verecektir. Tüm hemşerilerimizi Egeye gönül veren herkesi 4 gün boyunca 12. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günlerine bekliyoruz.

Egem Platformu olarak bizler; Ege Bölgesini oluşturan iller ile Ankara arasında bir köprü vazifesini yerine getirmeye hemşerilerimiz arasındaki birliktelik ve dayanışmayı daha ileriye taşımaya, bölgemiz insanının yanında olmaya, bölgemizin gelişmesine ve her yönüyle tanıtımına katkı sağlamaya çalışacağız ve Ankara’da Ege’mizi güçlü bir şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.

Ege Bölgesi; yer altı ve yer üstü kaynaklarının yanı sıra yetişmiş insan potansiyeli açısından Türkiye’miz için önemli bir bölgedir. Ege insanı; milli mücadelede vardır, Cumhuriyetimizin kuruluşunda vardır, devlet yönetiminde vardır. Ege insanı cumhuriyetimizin çimentosudur. Bu nedenle cumhuriyetimizin kazanımlarını sahip çıkmak, yaşatmak, birlik ve beraberlik anlayışı içinde ülkemizi daha ileriye taşımak, milli mücadelede tüm zorlukları yaşamış her Egelinin görevi ve sorumluluğudur.

Egem Platformu; Atatürk’ün gösterdiği hedeften hiç şaşmamış, Cumhuriyetimizin bekası için, ülkemizin gelecek için elini taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmemiştir. Bu sorumluluk bilinci içinde hiç kuşkunuz olmasın ki bundan sonra da çekinmeyecektir.

200 binin üzerinde Egelinin yaşadığı Ankara’da bölgemizin yetişmiş insan potansiyeline güveniyoruz ve Egem Platformu olarak Egeli siyasilerden talebimiz kurum ve kuruluşların yönetiminde görev alan Egeli hemşerilerimizin sayısının artması ve etkin görevlerde bulunmasıdır. Bu durum iş dünyası içinde geçerlidir. Çünkü Egemizin insanı yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahiptir ve Ege insanı bunu hak etmektedir. Bu konuda hepimize sorumluluk ve görev düşmektedir.

Bu anlayışla bölgemizi ve ülkemizi daha ileriye taşımak, her platformda daha güçlü bir şekilde temsil etmek istiyorsak Ege insanı olarak her platformda bir olmamız, birlikte olmamız ve güçlü olmamız ve güçlü kalmamız gerekmektedir.

Bu vesile ile cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu ülke için canlarını vermiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyor, Allahtan rahmet diliyoruz. Sağ olan gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.

Kokteylin düzenlenmesinde emeği geçen platformumuzu oluşturan Vakıf ve Dernek Başkanları ve yöneticilerine, kokteylimizi ve 12. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günlerinin organizasyonunu üstlenen ÜTOPYA ORGANİZASYON’nadavetimize katılan bakanlarımıza, valilerimize, milletvekillerimize belediye başkanlarımıza ve değerli hemşerilerime, sunucumuza, Aydınlılar Derneği zeybek ekibine, görevli gençlerimize ve otel çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.”

En derin saygılarımızla,

EGEM Platformu Dönem Başkanı Halil APAYDIN’ın konuşmasından sonra milletvekillerimiz ve Bakanlarımız söz alarak Egelilerle bir arada olmaktan mutlu olduklarını, bölgemize güzel hizmetleri bulunan ve bizleri bir araya toplayan Egem Platformunu oluşturan dernek başkan ve yöneticilerine teşekkür ettiler.

Kokteylimiz yapılan sohbetlerin ardından saat 21:00’de sona erdi.

Yönetim Kurulu a.

Halil Apaydın

Aydınlılar

Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği

Genel Başkanı

Ankara

05332662309

Editör: Haber Merkezi