Egeli gazetecilerinin merkezi Afyon
 
Türkiye’deki basın kuruluşlarının en geniş çaplı çatı kuruluşu olması planlanan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kuruluş çalışmaları son aşamaya geldi. Konfederasyon’daki 7 Federasyondan birisi olan Ege Gazeteciler Federasyonu, ilk genel kurulunu Afyonkarahisar’da yaptı. Federasyon, gazetecilerin hak ve hukukunu gözetecek olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na üye olarak bölgedeki gazetecilik faaliyetlerindeki çıtayı yükseltecek.
 
Türkiye’deki gazetecilik faaliyetlerinin belirli bir disiplin içinde olmasını sağlayacak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı Ege Gazeteciler Federasyonu, ilk genel kurulunu, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Divan Başkanlığı’nı Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın, divan üyeliklerini de Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Turgut Özdemir, Cumhurbaşkanı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği Başkanı Kenan Macit, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü Sefa Özdemir ve AGD Onursal Başkanı Celal Bursalıoğlu’nun yaptığı genel kurula Türkiye’nin bir çok yerinden gelen gazetecilerin yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, Basın, Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ile gazeteciler katıldı.
BİZ BİR AİLE OLDUK
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, “Biz Afyonkarahisarlı gazeteciler olarak son derece şanslıyız. Kamu kurumları bizlere her ihtiyacımız olduğunda yardım ellerini uzatıyorlar. Başta Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban ve Valimiz Sayın irfan Balkanlıoğlu olmak üzere kamu idarecilerimize teşekkür ediyoruz. Sosyal Tesisler’de Sayın Burhanettin Çoban’ın, Sayın Salih Sel’in ve Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun büyük katkıları vardır. Biz gazetecilerin sorunlarını çözmeye çalıştık. Bir aile gibi hareket ederek iyi günümüzde, kötü günümüzde birlikte olduk. Ege Gazeteciler Federasyonu’nun da bu anlamda mesleğimize katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
2 YILDIR ÇALIŞILIYOR
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü, Konya Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Sefa Özdemir de, Ege Gazeteciler Federasyonu’nun merkezinin Afyonkarahisar olduğunu belirtti. Özdemir, “2 yıldır bu yolda çalışıyoruz. 7 bölge ve Ankara’da ihtisas federasyonu kurma çalışması başlattık. Ege çalışmasını da Afyon merkezli yaptık. Uşak, Aydın, Manisa, Denizli ve İzmir ilimizi de ziyaret ettik. Kuruluşumuzu da tamamladık. 8 federasyonumuzla birlikte Ankara’da Nisan ayında kongre yapacağız. Bu yolda Ege Federasyonu’na da başarılar dilerim” diye konuştu.
ÇÖZÜM VE YAPTIRIM İÇİN BİRLİK ŞART
Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise gazetecilerin sorunlarını bildiklerini, bu sorunlarla ilgili çözüm yolları arayacaklarını bildirdi. Kolaylı, “Mesleğimizin tüm sorunlarını çok iyi öğrendik. Federasyon kurmaya karar verdik. Hangi federasyon bölgesinde sıkıntı varsa, o bölgenin federasyon sorunların çözümünde rol oynuyor. Bir çatı örgütü olan Konfederasyon ise, mesleki sorunların çözümü için birtakım öneriler getirecek. Hiçbir siyasi görüş ayrılığı olmadan, Anayasa ve Basın Kanunu’ndaki değişikliklerden, çalışan ve çalıştıran arasındaki hukuka kadar pek çok unsuru masaya yatıracağız. Hepimizin şikayet ettiği konu, şantaj. Ayrıca bir mesleğimiz var, ama kimliğimiz yok. Bu konuda arkadaşlarla temas halindeyiz. Bir Baro ya da Tabipler Odası gibi bir düzenlememiz yok. Mesleğe aykırı davranışta, bir yaptırımımız yok. Biz bunu yerleştirmeye çalışacağız. Gerekirse meslekten men edilecek bir mekanizmanın kurulması lazım” ifadelerini kullandı.
Genel kurulda yapılan oylamadan sonra Ege Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu belirlendi.
BALKANLIOĞLU’NDAN TAM DESTEK
Akşam da Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun ev sahipliğinde Budan Termal Otel’de gala gecesi düzenlendi. AKSAM Halk oyunları ekibinin sergilediği gösteri ile büyük alkış aldığı gecede Vali İrfan Balkanlıoğlu Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Konfederasyonu kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Afyonkarahisar’da da bu çalışmalara destek vereceklerini bildirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)
 
 
Editör: Haber Merkezi