EGE İLLERİ İSTANBUL'DA BULUŞACAK
İstanbul AFSİAD Başkanı Kamil Ay ve Egeliler Birliği (EGEBİR) Dernek Başkanı Reşit Öz, 3-6 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek 1. Ege Festivali ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.
Başkan Çoban'a festivalle ilgili bilgi veren Egeliler Birliği (EGEBİR) Dernek Başkanı Reşit Öz, sahip olduğu geniş alan, rahat ulaşım imkânı ve otopark avantajının olması nedeniyle festivali Göztepe Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.
Festivale, Egeliler Birliği bünyesindeki Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla veUşak illerinin katılacağını belirten Reşit Öz, her ilin kendine öz yöresel ürünlerini tanıtacağı stantlar açılacağını ifade etti.
Festival alanında, Ege illerinin cumbalı evlerini sembolize eden özel stantlar kurulacağını dile getiren Öz, Göztepe Özgürlük Parkı'nda küçük bir Ege mahallesi oluşturulacaklarını kaydetti.
Geleneksel hale getirilmesi hedeflenen festivale, Afyonkarahisar Belediyesi olarak destek vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Çoban ise ilgili kuruluşlar ve dernek yönetimi ile bir araya gelinerek, neler yapılabileceği konusunda toplu bir görüşme yapılmasının uygun olacağını söyledi.
İstanbul AFSİAD Kurucu Başkanı Mustafa Mühsürler ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Ünlü, Sinan Uğurluoğlu, Ünal Taşpınar ve Münevver Aksoy'un da katıldığı ziyaret sonunda, İstanbul AFSİAD Yönetimi tarafından Başkan Çoban'a hediye takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi