Ege Bölgesinin Ak Kadınları Afyonkarahisar’da Buluştu

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Afyonkarahisar’da düzenlenen Ege Bölgesi Kadın Kolları Teşkilat toplantısına katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme diyerek genç muhafazakar kadınlara seslendiği ifade eden Keşir, "Yaşını almış kadınlara seslenecek yüzü yok çünkü. O kuşağın kadınları ve mağdurları bizleriz." dedi.

AK Parti Kadın Kolları Ege Bölge Teşkilat toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı. Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve Teşkilat Başkanı Emine Yavuz Gözgeç’in de katıldığı toplantıda Uşak, Kütahya, İzmir, Muğla, Aydın, Manisa ve Denizli teşkilatları hazır bulundu.

Toplantıya, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve eşi, ilçe başkanları, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Ege Bölgesi'ndeki illerin AK Parti kadın kolları başkanları ve partililer katıldı.

“Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk yaptığı konuşmada “AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak sizleri kurtuluşun termalin, mermerin ve lezzetin başkenti Afyonkarahisar'ımızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Büyük Taarruz zaferimizin 100. yıl dönümünde büyük taarruzun geçtiği illerimizden gelen misafirlerimizi ağırlamak bizim için ayrı önem kazandı. Aynı zamanda bundan tam 21 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından partimizin temellerini atıldığı topraklarda sizlerle bu toplantıyı icra edecek olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Saygıdeğer başkanlarım AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları olarak 21 yıl önce Reisin yanında kuruluşun heyecanını yaşayan Afyonlu Ak kadınlarımız bugün de ilk günkü heyecan ve aşkla Karahisar Kalesi gibi dimdik Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında yürümeye devam etmektedir. Tıpkı Efeler diyarı Aydınımızın efeler gibi mert ve kararlı kadınları, Şehzadeler diyarı Manisa'da asil ve inançlı AK kadınları gibi, Sayın Genel Başkanımız liderliğinde durmak yok yola devam diyerek heyecanla koşuyoruz. Dünya tekstilinin başkenti Denizli'de ilmek ilmek kumaşa hayat veren AK kadınlarımız teşkilatımızla İlmek ilmek AK geleceğimizi dokuyorlar. Masmavi denizi, yemyeşil ormanlarıyla ülkemizin akciğerleri Muğla'mızın samimi, sıcak AK kadınları teşkilatımızda nefes olmaya devam ediyorlar. Toprağı hünerli elleriyle zarif çinilere çeviren Kütahyamızın mahir Ak kadınları aynı zarafet ve gayretle ak davamız için çalışıyorlar. Adı üstünde aşıklar diyarı Uşağımızın böylesine güzel Ak kadınları aşkla ve sevdayla gönüllere giriyorlar. Binlerce yıllık tarihinden güç alan Ege'nin incisi İzmirli kadınlarımız, bu kutlu yolda emin adımlarla yürüyorlar” dedi.

“Yorulmadan, yılmadan gönüllere girmeye devam edeceğiz”

Ertürk, “Hasılı tıpkı Egemizin Ak kadınları gibi cennet vatanımızın her köşesinde sayıları yüzbinleri milyonları aşan Ak kadınlarımız ‘siyaseti kadınsız düşünmek hayatı yarım algılamaktır’ diyen ve bizleri siyasetin öznesi olarak gören Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve Sayın Ayşe Keşir başkanımız mihmandarlığında yılmadan yorulmadan çalışmaya üretmeye gönüllere girmeye 2023 - 2053 ve 2071 hedeflerimiz doğrusunda inanç ve kararlılıkla yolunuza devam etmektedir. İşte bu gaye doğrultusunda kıymetli başkanım, bölge illerimizden ve ilçelerimizden gelen başkanlarımızla birlikte icra edeceğimiz toplantımız sonrası sizlerden ve tecrübelerinizden aldığımız güçle sahaya döndüğümüzde çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Ben bu vesileyle toplantımıza da teşvik eden siz değerli Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Keşir’e bir kez daha şükranların arz ederim. Bu toplantıları düzenleyerek yolumuzu aydınlatan Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Emine Yavuz Gözgeç’e, Bölge Koordinatörümüz Dilek Kaya ve il koordinatörlerimiz Canan Baran İzgi, Ayşe Lütfiye Koçanoğlu ve Neslihan Ayhan’a şükranlarımı sunarım. Davetimize icabet eden ve her daim desteklerini esirgemeyen İl Başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza teşekkür ederim. Son olarak teşkilatımızı her şeyin üstünde tutarak yuvalarını, ailelerini, işlerini, arkadaşlarını bırakıp il ve ilçelerinden toplantımıza katılan tüm başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.

“Helalleşeceğiz diyorlar, ama millete manevi kısımla ne yapacaklarını düşünemiyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de konuşmasında AK Parti’nin demokrat bir parti olduğunu vurgusunu yaparak, teşkilatçılığın önemini çok iyi bildiğini ve kadınların AK Parti'de çok büyük görevler üstlendiğini dile getirdi. Yurdunuseven konuşmasında şunları söyledi; "AK Parti demokrat ve herkesi kucaklayan bir yapıdır. Diğerlerinin demokratlığına inanmayın. Onların demokrasiyle hiç alakaları yok. Kendilerine göre bir ağız geliştirmişler, 'biz geleceğiz ve helalleşeceğiz' diyorlar. Aslında helalleşme falan değil, kendilerine göre bizimle hesaplaşacaklar. Maddi kısımları bir kenara koyun, hesaplaşırız. Sıkıntı yok. Ama millete manevi kısımda ne yapacaklarını düşünemiyoruz bile. Onun için teşkilat olarak 2023 seçimlerine çok ciddi bir şekilde hazırlanmamız ve hedeflerimizi önümüze koymamız lazım.

“Rabbim inşallah sizlerin gücünü eksik etmesin”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ise konuşmasında “Sizlerin buradaki heyecanlarını gördüğümüzde inanın biz de çok heyecanlandık. Rabbim inşallah 2023 - 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmayı nasip eylesin. İnanın biz sizlerden çok büyük güç alıyoruz, destek alıyoruz. Ben bunu Kadın Kolları programında olduğum için söylemiyorum. Ferda Başkanım sağolsun her fırsatta bizim teşkilat çalışmalarımızda kapı kapı gezerek yılmadan usanmadan mücadele etmektedir. Kadın Kollarımız ailelerinden, kendi hayatlarından, çocuklarından fedakarlık ederek bu hizmete gönül vermiş çalışmaktadırlar. İnanın biz bu konuda gerçekten sizlerin, mücadelenizin, sizlerin desteğinizin ailelerinizi bir kenara bırakarak saha çalışmalarınızın karşısında mahcup oluyoruz. Ben bu konuda tüm teşkilatlarımızın bizlere haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Gerçekten sizlerin büyük emekleri var. Hiçbir şekilde çekinmeden Cumhurbaşkanımızın taleplerini anlatıyorsunuz. Seçim propagandalarımızı yapıyorsunuz. Rabbim inşallah sizlerin gücünü eksik etmesin. Bizler sizlerin her zaman emrindeyiz. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. İnşallah 2023 yılında ben sizlerin bu gayreti olduğu müddetçe 2023 değil, 2024, 2053 ve 2071 hedeflerini çok kolay görüyorum ve başarıyla geçeceğine inanıyorum. Bu konuda hiçbir şekilde şüphem yoktur. Rabbim yolumuzu açık eylesin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Cumhurbaşkanımıza da güç kuvvet versin” ifadelerine yer verdi.

“Dünün Türkiyesinde kadınlar haklarını kullanamadılar”

Toplantıda son konuşmayı AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir yaptı. Ege Bölgesi'ndeki illerin ilçe başkanlarıyla önümüzdeki bir yılın stratejisini konuşacaklarını dile getiren Keşir, şöyle konuştu; Biz geçen 20 yılı kadınlarımızla inşa ettik. Bugün AK Parti'nin başarısından bahsediyorsak, burada bulunan 130 ilçe başkanımızın ve onlardan önce bu görevi yapan kardeşlerimizin alın teri ile emeği vardır. 2001 yılında kadın, erkek büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz diye yola çıktık. Özellikle o günün Türkiye'sinde kadınlar, ne yazık ki demokratikleşme ve eğitime erişim başta olmak üzere çok sayıda haklarını kullanamadılar. Teşkilatın kuruluşunda görev yapan kadınlar, bu yola milletvekilliği hayali kurarak başlamadılar. Biz bu yolun emekçisi olarak çıktık.

“Kılıçdaroğlu gençlere sesleniyor bize seslenecek yüzü yok, çünkü o kuşağın mağduru biziz”

Keşir, “Bizim kuşaklarının çektiği sıkıntıları, zahmetleri ayrımcılığı çocukları ve bizden sonraki kuşaklar yaşamasın diye yola çıktık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'helalleşme' diyerek genç muhafazakar kadınlara sesleniyor. Yaşını almış kadınlara seslenecek yüzü yok çünkü. O kuşağın kadınları ve mağdurları bizleriz. Biz, AK Parti kurulurken bir demokratikleşme mücadelesi için kadınlar olarak burada görev aldık. Kadınların eşit fırsatlardan yararlanması için yola çıktık. 2002 seçim beyannamemizde kadına yönelik şiddetle, yoksullukla ve töre cinayetleriyle nasıl mücadele edeceğimizi tek tek topluma açıkladık." şeklinde konuştu.

“AK Parti bir kadın hareketidir”

Son 20 yılda kadınlar için Türkiye'de yapılan eğitim, hukuk ve istihdam alanındaki çalışmaları anlatan Keşir, AK Parti'nin bir kadın hareketi olduğunu söyledi. Parlamentodaki kadın milletvekili oranı 2002 yılına kadar yüzde 4,1'nin hiç aşılamadığına dikkat çeken Keşir, "Darbe dönemlerinde bile bu oran 1'in altına dahi indi. 2002'den bugüne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kadınlar siyasetin nesnesi değil, öznesidir' demesi ve kararlılığıyla kadınlara güç vermiş, yol açmıştır. Bugün parlamento da kadın milletvekili oranımız yüzde 17'yi aştı. Kritik eşik ise yüzde 25 ve biz bunu aşana kadar AK Parti kadınları olarak Cumhurbaşkanımız ve erkek siyasetçi arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi