Ege Bölgesi İstişare Toplantısı Bakan Elvan’ın Başkanlığında Denizli’de Yapıldı.

11.Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında yedi coğrafi bölgede mahalli kamu idarelerinin, üniversitelerin ve meslek örgütlerin katılımıyla gerçekleştirilen 11.Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı Ege Bölgesindeki İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak ili olmak üzere 8 ili kapsadı. Toplantıya Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Ege illerinin Valileri, Belediye Başkanları, Rektörler, Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları ile Birlik başkanları katıldılar.

11.Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare toplantısında konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan;“ Bugün burada toplanmamızın temel nedeninin 11. Kalkınma Planı'nın hazırlıklarıdır. Yaklaşık 1 yıldan beri bakanlık olarak hazırlıklarını yürüttüğümüz kalkınma planları uzun vadeli stratejileriyle birlikte ülkeyi 5 yıl ve daha ötesine taşıyacak. 11. Kalkınma Planı çerçevesinde 43 özel ihtisas komisyonu, 34 çalışma grubu oluşturuldu ve bu çalışmalarımızda 12 bin kişi plana katkı sağladı.” dedi.

Şu ana kadar 20 bin vatandaşımızın kendilerine öneriler sunduğunu aktaran Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan;“ Kalkınma tek boyutlu bir hadise değil. Çok boyutlu kalkınmanın yanında her bir sektör ve alanın birbirleriyle etkileşimini sağlamak ve ileriye dönük hedefler ortaya koymak gerekir. Bu son derecede önemli. Türkiye olarak 2023 hedefleri ortaya konuldu ve memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki hemen hemen toplumun tüm kesimi bu hedefe odaklandı. İşte önemli olan bu. Biz bunu başardık. Sizler söylüyorsunuz. Ege Bölgesi'nde eğitim öncelikli olarak görülüyor. Adalet, güvenlik hizmetleri, tarım, kırsal kalkınma, enerji ve teknolojiye dayalı yenilikçi ve rekabetçi üretim yine bu bölgede bulunan illerimizin öncelikleri arasında yer alıyor. Birlikte büyüyecek, güçlenecek ve kalkınmayı sağlayacağız. El ele omuz omuza vermeliyiz. Bu mücadeleyi birlikte gerçekleştirmeliyiz.” dedi.

Toplantıda Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın konuşmasının akabinde 11. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında şimdiye kadar gerçekleştirilen faaliyetler, 2019-2023 yıllarını kapsayacak planda yer alması düşünülen konular ve politikalar görüşüldü.

Editör: Haber Merkezi