Efsane Başkan Erdal Sayar, yeniden SMMMO Başkanı

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(SMMMO) 24.Olağan Genel Kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. SMMMO toplantı salonunda yapılan seçimler Divan kurulunun belirlenmesi ile başladı. Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden genel kurulda, misafir mali müşavirler kürsüye gelerek dilek ve temennilerde bulundu. Genel kurul başkan adaylarının konuşması ile devam etti. İlk konuşmayı Serhat Gümüş yaptı. Gümüş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada meslektaşları için çalışmak istediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Seçimlerimizin Afyonkarahisar’a ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kazanan kim olursa olsun şahıslar önemli değil kazanan mesleğimiz ve meslektaşımız olsun. Birbirimizin iyi niyetinden hiçbir şeklîde şüphemiz yok.”
VİCDANIM RAHAT
Yorucu bir süreç geçirdiklerini ifade eden Gümüş, yönetim olarak her meslektaşına dokunmaya çalıştıklarını kaydetti. Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü: “Meslektaşlarımızın dertlerini dinledik, bizlerde dertlerimizi anlattık. Birbirimizin çayını, kahvesini içtik. Her birisiyle de ayrı ayrı kırk yıl hatıra vesile olduk. Halihazırda üç yıl bir dönem oda başkanlığı vesile oldu tarafıma. Bu sürenin iki yılı pandemiyle geçti. Tabi, bireysel problemler daha çok oldu. Daha çok mesleki problemlerin yanında meslektaşlarımızın malum mücbir sebepleri olsun, kısa çalışma ödenekleri ve pandemi ücretsiz izinleri gibi ayrı ayrı problemler oldu. Tabi bunların yanında meslek ve birbirimizle alakalı problemler de oldu. Biz elimizden geldiği kadar hepinizin yanında olmaya çalıştık. Bu şahsıma ait bir şey değil, ekibime ait olan bir şey. Tabi bu sorunların çoğunu çözdük, bir kısmını çözemedik. Sorunları çözmediğimiz arkadaşların hepsinden özür diliyorum. Vicdanımız o kadar rahat ki, meslektaşlarımızla tek tek ilgilenmeye çalıştık.”
MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN KİM HAYIRLI OLACAKSA O KAZANSIN
Bugünden sonrada meslektaşları için ekibiyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Gümüş sözlerini şöyle tamamladı: “Bundan sonrada aynı gayretle aynı heyecanla ben ve ekibim olarak göstereceğiz. Tabi, geniş bir mesleğiz diğer meslekler yanında. Tabi ki birçok problemimiz var. Tabi ki pek çok sıkıntımız var. Bu sıkıntılar her dönem yavaş yavaş azalıyor, azalacak bire bir müdahaleyle. Tüm meslektaşlarımız çok değerli. Hepiniz birbirinizden kıymetlisiniz. Sonuç itibariyle iki tane grup var. Bu bir hizmet yarışıdır. Kazanan sonuçta camia olacaktır. Hepinize saygılarımı sunuyorum. sayın Sayar ve ekibine buradan başarılar diliyorum. Mesleğimiz ve meslektaşımız için hangisi daha hayırlı olacaksa inşallah o kazanır seçimi.”
BU İŞ BENİM İÇİ BİR SEVDA
Serhat Gümüş’ün arından kürsüye Başkan adayı Erdal Sayar geldi. Sayar, bugüne kadar oda için bir çalışma yaptığını kaydederek konuşmasına şöyle devam etti: “Biliyorsunuz arkadaşlarım yasa gereği bundan altı yıl önce başkanlık görevimi bırakmak zorunda kalmıştım, bu altı yıllık görev içerisinde üç yıl TÜRMOP SİPLİN kurulu genel sekreterliği kalan üç yıllık dönemde de TÜRMOP HAKSIZ Rekabetle Mücadele Kurulunda yönetim kurulunda görev yapmaktayım. Görevim TÜRMOP’un seçimlerine kadar devam edecektir. Değerli meslektaşlarım sizlerde biliyorsunuz ki bu altı yıllık görev içerisinde Afyonkarahisar’da gerek sizlere gerek mesleğimize gerekse odamıza elimden gelen her türlü desteği verdiğime inanıyorum. Anca şunu da itiraf etmek te sakınca görmüyorum bazı kararlarda bazı tercihlerde yanlışlarım olmuştur ondan dolayı sizlerden özür diliyorum. Değerli arkadaşlarım 45 yıldır mali müşavirlik yapmaktayım ve bunun 32 yılı oda çalışmalarında geçti bu süre içerisinde mesleğimize ve odamıza emeği geçen tüm meslek taşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu benim için bir sevda idi bunu gerçekleştirdik. Pandemi dönemi içinde en çok yıpranan ve en çok çalışan sağlık personelinden sonra bizim meslektaşlarımız oldu. Üstümüze ne kadar çok iş yükü binse de başardık. Mesleğimizin bize yüklediği görevleri alnımızın akıyla bitirdik. Bu dönem içinde hastalanıp vefat eden meslek taşlarımız oldu onara da rahmetle anıyorum mekanları cennet olsun diyorum.”
SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
“Muhasebe mesleğimizin alt yapısını ülkenin ekonomik, mali, beşeri, sosyal, siyasal, kültürel, ticari ve hukuki faaliyetleri teşkil etmektedir” diyen Sayar: “Muhasebe mesleği ile bu faktörler arasında sıkı bir ilişki mevcuttur. Söz konusu faktörlerin durumu muhasebe mesleğinin sorunlarında bir anlamda görünür kılmaktadır. Bu sorunların sadece zamana iyi değerlendirmek için başlıklar halinde sıralarsak; insan faktörüne bağlı sorunlarımız, özel sektörün gelişim düzeyi, belki odaklı muhasebe akışı, yetki ve sorumluluk dengesizliği, vergi yargısının işleyiş süreci ve bu gibi başlıklarla da sıralayabiliriz. Ancak şuan burada sizlere sorsam sorunlar nelerdir diye vereceğiniz cevaplar yukarda saydığım faktörler içerisindedir. Kısaca şöyle dersek; ücret tahsil etmekteki zorluklar, 3568 sayılı yasadan kaynaklanan sorunlar. Elimizden geldiğince çözmeye gayret edeceğimize söz veriyorum” ifadelerini kullandı.
SMMMO’DA YENİDEN ERDAL SAYAR DÖNEMİ
Konuşmaların ardından toplantının ilk günü tamamlandı. İkinci gün seçimler ile devam eden genel kurulda odanın tüm üyeleri oy kullandı. 570 üyenin oy kullandığı seçimlerde Erdal Sayar, 226 o alarak SMMMO’nun yeni başkanı seçilirken, mevcut başkan Serhat Gümüş ise 212 oy alabildi.
Seçimlerde Erdal Sayar’ın yönetiminden 3 kişi girerken, karşı taraftan ise 2 kişi yönetime dahil oldu. Buna göre Yönetim Kurulu; Erdal Sayar, Yusuf Tür, Halil Kocaerkek, Naci Yıldırım ve Kadir Karaağaç’tan oluştu. >>YASİN AY –MEHMET KARAKAŞ//Türkeli

Editör: Haber Merkezi