Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

AFSÜ Eczacılık Fakültesinin yeni öğrencileri 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreninde önlüklerini giydi. Yeşil Salondaki törene Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Dündar ile Prof. Dr. Adem Aslan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Alper Pehlivanlı, fakülte dekanları, okul müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende 2021-2022 Akademik Yılı Birincisi Ecz. Adayı Berra Nur Benzer’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Dekan Prof. Dr. Sarıkürkcü, AFSÜ Eczacılık Fakültesi’nin donanımlı öğretim üyesi kadrosu, araştırma alt yapısı ile kaliteli bir eğitim sunduğunu söyledi.

Amaçlarının ilaç üretiminden ilaçların birey üzerindeki etkilerinin izlenmesine kadar üst düzey becerilere sahip ve mesleğin evrensel niteliklerini taşıyan eczacılar yetiştirmek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sarıkürkcü, temizliği ve saflığı ifade eden beyaz önlüğün kutsal bir emanet olduğunu belirterek öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş ise ülkemizin ilaç ve tıbbi cihaz alanlarında gelişmesinin önemi üzerinde durduğu konuşmasında hedeflerinin ilaç üretiminin her aşamasına hâkim eczacılar yetiştirmek olduğunu söyledi. İlacın patentinin alınması, ruhsatlandırılması ve ticaretinin yapılması noktasında öğrencilerimize önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Okumuş, üniversitemizin tüm imkânlarının öğrencilerimiz için seferber edildiğinin altını çizdi ve eczacı adaylarımıza hayırlı bir eğitim hayatı temennisiyle sözlerini tamamladı.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Dündar ile Prof. Dr. Aslan, Eczacı Odası Başkanı Ecz. Pehlivanlı ile akademisyenlerimizin eczacı adaylarına önlüklerini giydirmeleri ile devam etti.

Pehlivanlı “Mesleğimizi Tanıyalım” Konferansı Verdi

Törenin ardından Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Alper Pehlivanlı, bir konferans verdi. Dünya Eczacılık Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında Eczacı Odası hakkında bilgi veren ve eczacılık mesleğinin geçmişte, günümüzde ve gelecekteki konumunu irdeleyen Pehlivanlı, mesleğin sunduğu kariyer fırsatları, staj imkânları, öğrencilerin hangi alanlarda kendini geliştirebileceği gibi konularda da görüşlerini paylaştı. Program, soru-cevap bölümünün ardından fakülte öğrencileri ve akademisyenlerin hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi