Ecer Hıdırellez kutlamalarında

 

CHP milletvekili adayı Mehmet Ecer ve eşi Emel Ecer İhsaniye Sarıcıova’da Hıdırellez pikniğinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ecer’e çocuklardan yaşlılara gençlerden kadınlara herkes büyük ilgi gösterdi. Ecer’e İl ve Kadın Kolları yönetiminden kişilerde eşlik etti.  

 

İhsaniye’de Hıdırellez pikniğinde vatandaşlarla bir araya gelen Mehmet Ecer, çocuklara şapka dağıttı, emekliler ve yaşlılarla sohbet edip piknik yapanlarla dua edip onlarla birlikte yemek yediler. Pikniğe katılanların birçoğu Mehmet Ecer’in hastası çıkması ilginç anıların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Ecer, “Bakın her zaman siz bana geliyordunuz benim misafirim oluyordunuz, şimdi ben size geldim sizin misafirinizim” dedi.

 

Doktor Eceri karşısında gören hastaları, “Her hastaneye geldiğimizde canla başla çalıştın yakından ilgilendin. Allah senden razı olsun her şey gönlüne göre olur inşallah biz üzerimize düşeni yapacağız. Bizi unutmayıp burada yanımıza kadar geldin seni Ankara’ya göndermek için ne gerekiyorsa yapacağız bundan emin ol. Hiç olmazsa içimizden biri, bildiğimiz canımızı emanet ettiğimiz biri vekil olsun” dediler.

 

CHP Milletvekili adayı Mehmet Ecer, “Bu güne kadar hep siz benim misafirim oldunuz, bu kez ben sizin misafirinizim. Neden geldiğimi biliyorsunuz. Benim derdim milletvekili olmak değil. Benim derdim ülkenin rejimini değiştirmeye çalışanlarla. Kendimde sorumluluk hissediyorum. Cumhuriyet rejimi değiştiğinde ilerde daha vahim durumlara düştüğümüzde çocuklarım, torunlarım baba, dede rejim değişirken sen ne yaptın? dediklerinde ne cevap vereceğimi düşündüm. Bunun suçu ve vebali sizde dese ve niye görevden kaçtın dediğinde verecek cevabım olmayacağı için bu düzene dur demek için yola çıktım” dedi.

 

Doktor Ecer, “Beni hepiniz biliyorsunuz.  Ben bugün burada siyaset yapmaya değil sizinle birlikte piknik yapmaya geldim. Doktor Mehmet Ecer olarak geldim. Ama burada gördüğüm ilgi ve alaka benim beklediğimden çok fazlaydı. Beni mutlu ettiniz, gururlandırdınız. Allah’ta sizi mutlu ve sağlıklı etsin. Siz beni, ben sizi biliyorum oy verseniz de vermeseniz de Allah sizden razı olsun. Meclise gidersem sizin doktorunuz olarak gidip ülkem için hizmet edeceğim. Ülkenin bize orada ihtiyacı varsa görevden kaçmayarak ben üzerime düşeni yaptım. Şimdi sıra sizde” dedi.    

 

Piknikçilerin ısrarına kırmayan Mehmet Ecer, onlarla oturarak dua edip yemek yedi. Ecer, “Sizlerin sorunlarını, Afyon’un sorunlarını ülkenin sorunlarını çok iyi biliyoruz. CHP hiçbir zaman toplumdan kopmadı, toplumla iç içe oldu. CHP’de hiçbir zaman kimse gecekondudan çıkıp kendine saray yaptırıp devletin parasını şahsına kullanmadı. CHP ülkenin yokluk, kıtlık, darlık zamanlarında ülkeyi bir uçtan bir uca demir ağlarla ördü. Çiftçinin köylünün rahat etmesi ürünlerini değerinde satması için kooperatifler kurdu. Daha fazla üretim, daha fazla çalışan, daha fazla refah olsun diye CHP hükümetleri zamanında açılan fabrikalar sonraki hükümetler kendi yandaşlarını yığdıkları için önce zarar eder hale geldi, sonra da yok pahasına sattılar. Halkı fakirleştirip sadaka toplumu haline getirdiler. Vatandaşını açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edenler kendilerine halkın parasıyla saray yaptılar. Ve bu gariban halkta hala onlara oy veriyor. Gelin bu seçimde kararınızı gözden geçirin. Ülkenin, çocuklarınızın, torunlarınızın geleceği içini düşünerek sandığa gidin” dedi.

 

Mehmet Ecer ve eşi Emel Ecer açık alanda oynayan çocuklara şapka dağıtıp güneş çarpmasına karşı korumaya çalıştılar. Emel Ecer ise çocuklara güneş kremi sürerek tehlikeli ışınlardan çocukların ciltlerinin zarar görmemesini sağladı. Mehmet Ecer ise bazı hastalarını muayene ederek onların son durumunu kontrol edip tesviyelerde bundu. Yoğun bir seçim çalışması yürüten Mehmet Ecer, Hıdırellez pikniğinde moral ve enerji depoladı. 

Editör: Haber Merkezi