Eber Gölü, İGM Gündeminde
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Milliyetçi Hareket Partisi (Mhp) Grup Başkanı İsa Çağa, Eber Gölü'nü kurtarmak için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu kaydederek, "Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, lütfen Eber Gölü'nü kurtarmak için elinden geleni yapsın" dedi.
İl Genel Meclisi'nin bugün devam eden Kasım ayı çalışmaların 12. oturumunda gündem dışı söz alan İGM Milliyetçi Hareket Partisi Çay Meclis (Mhp) Grup Başkanı İsa Çağa, Eber Gölü'nün gün geçtikçe kirlendiğini ve gölün kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Çağa, "Geçtiğimiz günlerde Eber Gölü'ne akan kanalı takip ettim ve akan suyun bu kadar pis olduğunu görmemiştim. Biz her tülü baraj yapabiliriz gölette, köprüde yapabiliriz. Ama Allah'ın bize bahşettiği doğal Göle sahip çıkmadıktan sonra hiçbir şey yapamayız. Ben şahsım adıma Eber Gölü'nü kurtarmak için yapılan çalışmaların yetersiz olduğu kanaatindeyim. Eber Gölü'ne kokudan, pislikten yaklaşılmıyor. Oraya giden vatandaşlarla da görüştüm Göle girişimizde çıkışımızda bir oluyor. Ben insanlık adına Orman ve Su İşleri Bakanımızdan şunu istiyorum, Allah razı olsun yaptığı hizmetlerden, ama Eber Gölü'nüde kurtarmak için elinden geleni yapsın. Sadece Bakanımız değil hepimiz elimizden geleni yapalım. Ben Allah'ın lütfettiği gölün nasıl yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğun görünce insanlığım adına utandım" diye konuştu.
İsa Çağa'nın ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan İGM Başkanı Salih Sel, ise bu konuda vatandaşlara ve Göle atıklarını akıtan fabrika sahiplerine büyük görevler düştüğünü kaydederek, şunları söyledi:
"Bu konu ile ilgili Çevre Hizmetleri Müdürlüğü zaten bir takım girişimlerde bulundu. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi (Osb) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ile de yerinde incelemelerde bulunduk. Kirliliğin nerelerden kaynaklandığını tespit ettik ve bu tespitlerimize de ilgili birimlere ilettik. Buraların denetlenmesi, düzeltilmesi için gerekli girişimlerimiz var. Bu konuda vatandaşlarında, işletmecilerinde duyarlı olması lazım."
Editör: Haber Merkezi