E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Eğitimi Verildi

ATSO KOBİ Akademisi ile TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde, E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Eğitimi video konferans yöntemiyle düzenlendi. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, “Sözlerime başlamadan önce, Cumhuriyetimiz’in kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ebediyete intikalinin üzerinden 83 yıl geçmesine rağmen fikirleri geçerliliğini koruyan pek az lider vardır. Ne mutlu bize ki, Atatürk milletimizin bağrından çıkmış ve mazlum milletlerin örnek aldığı bir önder olmuştur” dedi.

Türker, konuşmasına şöyle devam etti:

“Pandemiden önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’in ev sahipliğinde düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nde Sayın Serdar Bilecen, Yönetim Kurulu Üyelerimizi ve Meclis Üyelerimizi bilgilendirmişti. E-ticaret sisteminin ve dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu anlatan Değerli Hocamız’ın verdiği bilgilerin önemini, küresel salgın koşullarında daha iyi anladık. Tüm dünya, bir anda market alışverişini bile akıllı cihazlardan yapar hâle geldi. Eğitim-öğretimden tutun, günlük görüşmelerimiz bile teknoloji ürünü uygulamalar vasıtasıyla gerçekleşti. Şirketler, e-ticaret üzerinden satış yapmaya ilgi gösterdi ve bu tutumlarını bundan sonra da sürdürecek. Bu bağlamda eğitimimizin son derece yararlı olacağını düşünüyorum. E-ticaret, her gün yeni ufuklar açan; ‘gidilmez’ denilen bir köydeki ürünleri bile dünyanın başka bir ucuna gönderme imkanı tanıyan büyük bir dönüşümü anlatıyor. E-ticarete emek veren hiçbir işletmenin yolda kalacağını, yaptığı yatırımlardan pişman olacağını düşünmüyorum. Tabii e-ticareti, ancak dijital pazarlama yöntemlerini öğrenerek ve geliştirerek sürdürebiliriz.”

Konuşmasında Türkiye’nin yeni markası albikere.com’dan da bahseden Türker, “Afyon Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından kurulan, Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından kurulan albikere.com’dan da bahsetmek istiyorum. Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in öncülüğünde kurulan Kadın Kültür Evleri ve Kooperatifleri’nin ürünlerini satın alarak kadın istihdamına destek verebileceğiniz; aynı zamanda yapılan her alışveriş ile Afyon Eğitim Vakfı üzerinden gençlere eğitim katkısı sağlayabileceğiniz albikere.com, sizlerin destekleri ile büyüyecektir. Sizleri hem albikere.com’da mağaza açmaya, hem de alışveriş yapmaya davet ediyor; tekrar saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitimi veren TOBB ETÜ ve Bilkent Üniversitesi Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi Serdar Bilecen, e-ticaret sisteminin önemine dikkat çekti. Bilecen, “E-ticaret fikriniz varsa mutlaka markanızla com.tr ve com uzantılı internet sitelerine sahip olun. Bunun yanı sıra ‘hosting’ denilen, binanın inşa edileceği barındırma hizmeti alınması gerekiyor. Üçüncü olarak yapılacak iş ise internet sitesi kurmaktır. E-ticaret sitenizin ve internet sitenizin bir amacı olmalıdır. Pazarınız ve hedef kitleniz belirlenmiş olmalı. İnternetin her yerden kullanılabilir hâle gelmesi, her yerden e-ticaretin yapılabilmesini sağlıyor. 1985 ve sonrasında doğanların alışveriş alışkanlığı, dijital pazarlama kanalları üzerinden oluyor” dedi.

Eğitim, yaklaşık 3 saat sürdü.

Editör: Haber Merkezi