E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Eğitimi Düzenlendi

ATSO KOBİ Akademisi tarafından, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde “E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Eğitimi” düzenlendi. Eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Akif İşbilir yaptı. İşbilir, “Son 10 yılda hızla gelişen, 2020’den itibaren yaşadığımız küresel salgın sürecinde hepimizin daha sık kullanmaya başladığı teknolojinin kaçınılmaz sonucu e-ticaret olmuştur. E-ticaret, tüketiciye ürünlere kısa zamanda ve kaliteli bir şekilde ulaşma imkânı sağlarken; üreticiye de, daha önce yüz yüze satış yapmadığı kişilere ulaşma imkanı sağlamıştır. Günümüzde gazeteden kumanda piline, eşofman takımından bilgisayara birçok ürün, e-ticaret mecralarında satılıyor” dedi.

İşbilir, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu eğitimimizi Afyonkarahisar’ın e-ticaret platformu albikere.com’un kuruluş yıldönümünde gerçekleştiriyoruz. Afyon Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından kurulan, Afyonkarahisar Valiliğimiz ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız’ın desteklediği albikere.com, kadın istihdamına ve üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarına katkı sağlıyor. Bu sitede Kadın Kültür Evleri ve Kooperatifleri’nde üretilen ürünler satılıyor; Satışlardan elde edilen komisyon gelirlerinin tamamı Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlanıyor.

Sizlerin de albikere.com’da mağaza açmanızı, alışverişlerinizin bir kısmını albikere.com’dan yapmanızı rica ediyorum. Bugünkü eğitimi verecek olan Sayın Serdar Bilecen, yerli ve yabancı birçok kurum, kuruluş ve işletmeye bilişim ve dijitalleşme konusunda danışmanlık yapmıştır. Değerli Hocamız’a bizleri kırmayıp ilimize geldiği ve bizlere vakit ayırdığı için teşekkür ediyor; sizleri tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

İşbilir’in ardından, bilişim sektörünün önde gelen isimlerinden olan Serdar Bilecen, yaklaşık 3 saat süren eğitimde e-ticaret ve dijital pazarlama kavramlarını ayrıntıları ile anlattı. Eğitimin sonunda Katılım Belgesi takdim edildi.

Eğitim sunumuna bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://www.afyontso.org.tr/DOCS/eticaretsosyalmedya25052022.pdf

Editör: Haber Merkezi