Dursun Ali Erzincanlı gönülleri fethetti
 
Afyonkarahisar’da ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı rüzgarı esti. Buhara Gönüllüleri Platformu ile Afyonkarahisar Yardıma Muhtaç Aile ve öğrencilere Yardım Derneği’nin hazırladığı “Muhabbet Geceleri” programına Dursun Ali Erzincanlı’nın naatları ve Servet Tekin’in ilahileri damga vurdu.
 
Buhara Gönüllüleri Platformu ile Afyonkarahisar Yardıma Muhtaç Aile ve öğrencilere Yardım Derneği’nin katkıları ve Ser Organizasyonun işbirliğinde Afyonkarahisar’da muhteşem bir gece düzenlendi. Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen “Muhabbet Geceleri” programı yoğun ilgi gördü. Yüzlerce vatandaşın ilgi gösterdiği programa Afyonkarahisar protokolü de ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Tümsiad Afyonkarahisar Temsilcisi Mahmut Emin Birliktir, İGM Başkanı Salih Sel, AK Parti il başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Devlet Hastanesi yöneticisi Hasan Arslan, AK Parti eski milletvekili Ahmet Koca, şehir içi yolcu taşıma firması Turex’in yönetim kurulu başkanı Galip Şanlı, BBP Afyonkarahisar İl Başkanı Cemiş Çoker ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Birliktir; Muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur
 
İstiklal marşının okunması ile başlayan program Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam etti. Radyo programcısı Mehmet Zeyd Yıldız’ın sunduğu programa, İhsan Yücekaya’nın şeflik yaptığı Buhara ilahi grubu ve Fatih ilahi grubunun okudukları ilahiler renk kattı. Daha sonra Tümsiad Afyonkarahisar Başkanı Mahmut Emin Birliktir bir konuşma yaparak, muhabbet gecelerini niçin tertip ettiklerini anlattı. Birliktir; Muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir göle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül; Rabbimizin teveccüh mekanıdır. Kıymetli misafirlerimizi, gönüller fetih edilerek bir çok sorunun çözümlenebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir… bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına, yurt içinde ve dışında “Muhabbet geceleri” isimli programlar tertiplenmektedir. Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde Sahi-i muhabbet olan Yüce Rabbimizin bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirilmesini niyaz eder, programın gerçekleşmesine emeği geçen başta bir kültür hizmetkarı olan Ser Organizasyona ve teşriflerinden ötürü davetlilerimize ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ederim. Sayın Çoban’ın ihtiyaç sahiplerine verdiği destek ve organizasyonlarımıza verdiği desteğe de ayrıca teşekkür ediyorum.”
 
Çoban’a plaket
 
Birliktir’in konuşmasının ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Türkiye Semerkand Vakfı 3. Merkez sorumlusu Halis Katırcıoğlu tarafından bir plaket takdim edildi. Çoban ise kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Çoban konuşmasında Semerkand vakfının faaliyetlerini ve önemini anlatarak Tümsiad Afyonkarahisar il Başkanı Mahmut Emin Birliktir’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından devam eden Muhabbet Geceleri programı kapsamında Servet Tekin'in ilahileri katılımcıları mest etti. Gecede programa katılan Dursun Ali Erzincanlı'nın naat ve şiirleri de geceye ayrı bir renk kattı. Programın sonunda vatandaşlar Semerkand Vakfı yararına düzenlenen sergilerden alışveriş yaptı. Şair Dursun Ali Erzincanlı ise “Sen yoktun Efendim” isimli kitabını imzaladı. Kitabı imzalattırmak isteyen vatandaşlar yoğun ilgi nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldı.
 
 
Haber-Foto: Oktay Yüksel
Editör: Haber Merkezi