Dünyaya Bakan 100’ümüz Kursiyerlerine Belgeleri Verildi.

Vali Mustafa Tutulmaz Dünyaya Bakan 100’ümüz Projesi kapsamında Kursiyerlere Belgelerini Verdi.

Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan Dünyaya Bakan 100’ümüz Projesi kapsamında eğitim alan kursiyere Kurs Bitirme Belgeleri Vali Mustafa Tutulmaz katıldığı törenle takdim edildi.

Törene Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ali Ertürk ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Afyonkarahisar’ın dış ticaret potansiyelinin harekete geçirilmesi, ihracat rakamlarının artırılması ve özellikle yükseköğretim mezunu gençlerde işsizlik oranının düşürülmesi amacıyla Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından 2015 yılında Kurumsal Projeler kapsamında Dünyaya Bakan 100’ümüz isimli proje hayata geçirildi.

2016-2017 yıllarında da devam eden ve 2018 yılında tamamlanan projenin ilk etabında eğitim alan 91 kursiyere Kurs Bitirme Belgeleri törenle takdim edildi.

Projenin 2. ve 3. etabında ise 73 kursiyer, Dış Ticaret Meslek Elemanı Kursu’nu başarıyla tamamlayarak Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazandı. Kursiyerlerin sertifikaları Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Sertifika takdim töreni öncesi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ali Ertürk bilgilendirme sunumu yaptı.

Kaynak Var Ama Proje Üretme Sıkıntımız var

Daha sonra konuşan ve ülkemizde kaynak sıkıntısı olmadığını yalnızca proje üretme de sıkıntı yaşandığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Geldiğimiz noktada projesiz iş yapma dönemi neredeyse bitti. Her alanın bir projesi olması gerekiyor. Bu projeleri yapabilmenin şartlarından birisi de nitelikli elamandır. Nitelikli elaman ihtiyacını gidermeye yönelik olarak sizlere bu hizmeti sunduk. Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler ofisimizi daha fonksiyonlu hale getirmeye çalışıyoruz. Tüm kamu, kurum ve kuruluşların projelerinin koordinesinin görevini verdik. Diğer projeli çalışan kurumlarımızla iş birliği içerisinde inşallah daha iyi, daha aktif bir hizmet sunacağız. Ülkemizde kaynak sıkıntısı yok. Sadece meseleye bakış ve proje hazırlama sıkıntımız var. Kaynak devlet imkânlarından bulunabiliyor, Avrupa Birliği Projelerinden bulunulabiliyor hatta bazı büyükelçiliklerin sunduğu imkânlar var. Yeter ki projeyi yazalı. Yeter ki o proje, ayağı yere basan makul bir proje olsun. Bunu yapabilmenin yolu da nitelikli olmak ve nitelikli eğitim almaktan geçiyor. Projeyi iyi yazamadığın zaman karşı tarafa iyi güven sağlanmamış oluyorsun. Karşı taraf güven verecek şekilde bir proje anlayışını bizim geliştirmemiz lazım.” dedi.

En Fazla Proje Veren İl Olduk

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosunun yen bir yapılanmaya gittiğini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz:” Bir ay önce yeniden bir yapılanmaya gittik. Artık bundan sonra daha fazla kamu kurum ve kuruluşların projelerini koordine edecek, ilgilenecek ve bunun sonucu olarak da ilimize daha çok kaynak transferi sağlanmış olacağız. Zafer Kalkınma Ajans Toplantısında eğitim alanında atölyelerinin kurulması ile ilgili projeler hazırlanıyordu. Bizler Afyonkarahisar olarak en fazla proje veren il olduk. Bizim amacımız ve hedefimiz buydu. Manisa, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar’ın bulunduğu dört vilayet içerisinde en fazla proje veren il olduk. Yavaş yavaş çalışmalarımızın meyvelerini görmeye başladık projeyi verdiysek en fazla projemiz oradan geçecek demektir. Bu tür başarıları bizim her alanda artırmamız lazım. Bunu da inşallah yapacağız.” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Dış Ticaret Meslek Elemanı Kursu’nu başarıyla tamamlayarak Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazana kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi