Dünya ve Türkiye'de Konuşulan Şehir: Afyonkarahisar

Kadim şehrimiz Afyonkarahisar Uluslararası organizasyonlar şehri olarak anılmaya başlamıştı. Bu yükselen ivmeyi daha da artıran Afyonkarahisar Belediyesi, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in vizyonu sayesinde tüm Dünyanın dikkatini çektiği, herkes tarafından konuşulan bir şehir olmayı başardı. Bu durumun en güzel örneklerinden biri de Cumhurbaşkanlığımız himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ’da desteklediği MXGP organizasyonu. 5 yıldır başarılı şekilde düzenlenen bu organizasyon, çevre iller başta olmak üzere Türkiye ve Dünya’nın gündemine oturdu. Pek çok gazeteci ve yazar Dünya Motokros Şampiyonası ve Türkiye’nin festivali MotoFest’in başarısı ve sağladığı avantajları köşe yazılarına ve gazetelerine taşıdı.

MOTOKROS ŞAMPİYONASI'NIN KALBİ AFYONKARAHİSAR’DA

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in başarı ile yürüttüğü Cumhurbaşkanlığı, FIM ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TURKSAT gibi önemli kurumlarında desteğini alan Dünya Motokros Şampiyonasının finalleri Afyonkarahisar’da yapıldı. Dünyanın en iyi yarışçıları Türkiye’nin tek ödüllü pist ve padoklarında mücadele etti. Ülkemizde başka bir ilde bulunmayan bu tesisler her yıl motokrosçuların yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Devasa ve zor bir organizasyonu daha alnının akı ile başarı ile sonuçlandıran Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek çevre illerin Belediye Başkanları, gazeteciler, yazarlar ve pek çok basın mensubu tarafından markaj altına alındı. Organizasyon için farklı şehirlerden gelenler gözlemlerini Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile paylaşarak tebrikte bulundu. Örneğin; komşu ilimiz olan Konya’da yayın hayatını sürdüren Konya Postası adlı haber sitesinde köşe yazarlığı yapan Uğur Özteke Afyonkarahisar’ı örnek gösterdi. Organizasyona katıldığını, gözlem yaptığını ve olayın büyüklüğünden ve başarısından bahsetti. Zpor’da, 2022 Dünya Motokros Şampiyonası MXGP finali için Afyon'a geldi. GZT nefes kesen yarışı yerinden takip etti. 180 ülkeden canlı yayınlanan organizasyonu GZT ekibi de yerinden takip ederek heyecana ortak oldu. TRT, NTV gibi ulusal TV kanalları da hem yarışları hem de konserleri haberlerle izleyicilerine ulaştırdı. Afyonkarahisar’ın basınının da yakından takip ettiği bu muhteşem organizasyon pek çok ulusal TV, gazete ve dergilerde de yer aldı. Sosyal medyadaki spor platformlarında da Afyonkarahisar ismi yankılandı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ETKİNLİĞİ: MOTOFEST

MXGP’nin yanı sıra Türkiye’nin en büyük etkinliği olan MotoFest’te şampiyonalar kadar çok konuşuldu. MotoFest sahnesi için Afyonkarahisar’a birbirinden ünlü 10 sanatçı geldi. Gururla ve coşku ile ağırladığımız sanatçıların konserleri hınca hınç doldu. Alanı büyük bir ilgi ile dolduran gençlerimiz ve vatandaşlarımız yani yediden yetmişe herkes sanatçıların konserlerini yakından takip etti. 50 bini aşkın seyirciye ulaşan konserlerde Süper Star Ajda Pekkan’ın Afyon’da ilk kez sahne alması ise hem şaşırttı hem sevindirdi. Konser için Gökçe, Yüksek Sadakat ve Sagopa Kajmer Manuş Baba, Ebru Yaşar, Mary Jane, Koray Avcı, Kolpa, Erol Evgin ve Süper Star Ajda Pekkan sahne aldı.

YILDIZLAR GEÇİDİYLE TÜRKİYE MOTOFEST'TEN YENİ REKOR

Bitci MXGP TÜRKİYE ile aynı zamanda yapıldı. 5 günde 10 büyük konserin yapıldığı Türkiye MotoFest ise, 260 bini aşan ziyaretçisiyle Türkiye’nin en büyük entegre gençlik ve spor festivali olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye MotoFest Konserleri’ne bu yıl Gökçe, Yüksek Sadakat, Sagopa Kajmer, Manuş Baba, Ebru Yaşar, Mary Jane, Koray Avcı, Kolpa, Erol Evgin ve Ajda Pekkan binlerce sevenleriyle buluştu ve birlikte şarkılar söyledi.

Türkiye’nin en büyük entegre gençlik ve spor festivali Türkiye MotoFest, bu yıl yine rekor kırdı. 5 günde 10 büyük konser ile Türkiye MotoFest Konserleri, 260 bini aşan izleyiciyi ağırladı. Geçtiğimiz yıl 200 bine yakın izleyicinin geldiği Türkiye MotoFest, bu yıl her konseri rekor kırdı. Alanı dolduranlar gönüllerince eğlendi. Gökçe, Yüksek Sadakat, Sagopa Kajmer, Manuş Baba, Ebru Yaşar, Mary Jane, Koray Avcı, Kolpa, Erol Evgin ve Ajda Pekkan binlerce sevenlarıyle buluşarak unutulmaz anlar yaşadı.

50 ÜCRETSİZ ETKİNLİK

Mini golften simülatör oyunlarına, ziplinedan çocuklar için motosiklet eğitimlerine, futbol ve basketbol turnuvalarından video oyunlarına, akrobasi gösterilerinden tırmanma duvarına kadar 50’ye yakın ücretsiz etkinlik ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Spor Toto’nun destekleriyle Anlas, Asperox, Avşar, Bitci, ECC Tur, Honda, Monster, NG Afyon, Özerband, TURKSAT ve Volta’nın sponsorluğunda Türkiye’nin yıldızlarını ağırlıyor ve motosiklet kültürünün gelişimine katkıda bulunuyor.

EN İYİ TANITIM YAPAN ÜLKE ÖDÜLÜ TÜRKİYE'NİN

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Zafer şehri Afyonkarahisar bu başarısını ödülle taçlandırdı. Bu yıl 4. kez yapılan MXGP ve MotoFest ile Afyonkarahisar, En İyi Tanıtım Yapan Ülke Ödülünü Türkiye'mize kazandırdı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde 3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) MXGP Ödül Töreni'nde Türkiye "En İyi Tanıtım Yapan Ülke” ödülünü aldı.

Ödülü Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı ile birlikte ilk kez Türkiye’ye gelen FİM Başkanı Jorge Viegas ilee Infront Motoracing CEO'su David Luongo'dan aldı. 180 ülkede canlı yayınlanan, 3 milyardan fazla izleyiciye ulaşan, 120’den fazla sporcu, 250 binden fazla katılımcının Afyonkarahisar’da bulunduğu MXGP seneye de muhteşem etkinliklerle şimdiden heyecanla kapılarını açmaya hazırlanıyor.

MXGP FİNALİNDE DÜNYA, TÜRKİYE’Yİ İZLEDİ

Spor turizminin en büyük etkinliklerinden dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) finali bu yıl Afyonkarahisar’da yapıldı. 7.4 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede 3.5 milyar kişinin izlediği yarış MXGP TÜRKİYE adıyla Türkiye’nin tanıtımına katkısı çok yüksek oldu. Sezonun en iyilerinin seçildiği MXGP AWARDS’da MXGP TÜRKİYE, bu kez MXGP EN İYİ TANITIM ödülünü alarak TÜRKİYE markasına yaptığı katkı tescillenmiş oldu.

Türkiye’deki yarışa FIM (Uluslararası Motosiklet Federasyonu) Başkanı Jorge Viegas’ta gelerek, yarışları yakından izledi. Yarışta Türkiye’nin rolüne vurgu yaptı. Dünya motosiklet otoriteleri de Afyonkarahisar’a gelerek MXGP, MX2, MXWomen ve Avrupa MXOPEN yarışlarını takip etti.

60 SANİYELİK TÜRKİYE TANITIMI İLE BAŞLAMIŞTI, ÜLKE TANITIMA KATKI SAĞLADI

Dünyanın her yerinde en çok izlenen spor etkinliklerinden biri olan MXGP, yarışın yapılacağı ülkelerin doğru tanıtımına önem veriyor. Dünyada bir çok MXGP izleyicisi, yarış öncesi yayınlanan 60 saniyelik ülke tanıtımı ile gelecek yıl izlemek istedikleri MXGP etaplarını ve tatil planlarını belirliyor. Bitci MXGP TÜRKİYE tanıtımı, Türkiye markasıyla yayınlanarak büyük ilgi gördü.

MXGP TÜRKİYE canlı yayınları, tekrar yayınları ve haberleri ile aynı anda yapılan 260.000’i aşan ziyaretçisiyle Türkiye MotoFest, Türkiye ve dünyada televizyonda, radyoda, gazetede, haber sitelerinde geniş yer almayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 650 milyonluk erişime ulaşan MXGP TÜRKİYE paylaşımları, bu yıl 1 milyara yaklaştı. Türkiye adıyla yapılan yarışın tanıtıma katkısı ise ülkemiz açısından benzersiz bir katkıya dönüştü. MXGP TÜRKİYE ve Türkiye MotoFest çerçevesinde dünya ve Türkiye’den Afyonkarahisar’a 5 gün boyunca gelenler şehrin ekonomisine ciddi katkıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi