Dünya Temizlik Günü Farkındalık Etkinliği

Daha Temiz Yarınlar İçin…

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in destekleri ile 17 Eylül Dünya Temizlik günü nedeni ile ortak paydaşlarımızla birlikte farkındalık oluşturmak adına çöp toplama etkinliği düzenlendi.

Afyonkarahisar genelinde Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında temizlik yapıldı. Belediyemiz, Valiliğimiz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Yeşilay Afyonkarahisar Şubesi ve Let’s Do It Türkiye Afyonkarahisar ekibi ile ortaklaşa düzenlenen programa Başkan Yardımcımız Murat Öner, Vali Yardımcımız Nurullah Kaya ve gönüllü gençler ile belediye temizlik işleri personeli katılım sağladı. Temiz bir çevrede yaşama bilincinin yerleştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte plastik, sigara izmariti gibi çeşitli çöpler toplandı. Doğa ve çevre severler, “Geleceğimiz için doğayı koruyalım” mesajlarını hep birlikte verdiler.

AMAÇ ÇÖP KÖRLÜĞÜNÜ YENMEK

Dünya Temizlik Günü ile birlikte doğaya katkı sağlamak istediklerini, farkındalık etkinliğini ortak paydaşlar ve gönüllü gençlerle düzenlediklerini aktaran Belediye Başkan Yardımcımız Murat Öner; “ 17 Eylül dünya temizlik günü nedeniyle Afyonkarahisar’da Belediyemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Yeşilay’ımız, Let’s Do It Türkiye Afyonkarahisar ekibi ve gönüllü gençlerimizle birlikte bir temizlik çalışması yapıp farkındalık sergilemek istiyoruz. Burada genç arkadaşlarımız kurum temsilcilerimizle beraber sokaklarda ne bulduysak toplayacağız. Vatandaşlarımıza çevremizi temiz tutmamız konusunda bir mesaj vermek istiyoruz. Bizler nasıl evlerimizi iş yerlerimizi temiz tutuyorsak çevremizi de temiz tutmak zorundayız. Onun için burada gençlik sporun olması Yeşilay'ın olması çok farklı bir anlam ifade ediyor. Nedeni de sağlıklı yaşam spordan geçiyor zararlı alışkanlıklardan uzak duralım, çevremizi temiz tutalım içimiz dışımız temiz olsun. Sağlıklı yaşayalım” diye konuştu.

Vali Yardımcımız, Yeşilay Afyonkarahisar Şube Başkanı Nurullah Kaya ise açıklamasında; "Let’s Do It Türkiye Afyonkarahisar ekibi ve Afyonkarahisar Belediye başkanlığımızın düzenlediği Dünya Çevre Temizlik gününde bir aradayız. Murat Başkanım ve duyarlı gençlerimizle beraber çevremizi temizlemeye örnek teşkil etmiş olduk. İlimizin çeşitli noktalarında hafta boyunca da devam edecek olan etkinliklerimizde karşınızda olacağız. Biz Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı bu konuda göstermiş olduğu yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile birlikte bu duyarlılığa katıldık. Destek veren paydaşlarımıza ve gençlerimize teşekkür ediyorum. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bu farkındalığı ilimize ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu farkındalığı Türkiye'de aktif halde gündemde tutan bir yapımız var bizim. Let's Do it Türkiye Afyonkarahisar şubesi de bu konuda liderlik yapıyor. Gençlerimizin sayılarının çok olmasını temenni ediyor ve her daim bir ve beraber olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Dünya temizlik günü 2022 yılı Afyon İl Temsilcisi Mehmet Ali Dadak ise etkinlik hakkında bilgiler vererek; “276 noktada 81 ilde eş zamanlı olarak bu etkinliği yapıyoruz. Afyonkarahisar'da merkez, Yeşilyol ve İmaret Camii etrafında ardından Döğer Kasabası, Çay İlçesi piknik alanı gibi çeşitli noktalarda çöp toplayacağız. Amacımız Dünyadaki çöp körlüğünü yenmek. Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'e, Başkan Yardımcımız Murat Öner’e desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi