Dünya Motokros Şampiyonası’nın Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İlimizde 6-7-8 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak Dünya Motokros Şampiyonası ve Afyon Spor ve Motosiklet Festivali için Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Tanıtım toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

En Büyük Ödülümüzü Aldık

Toplantının açılışında konuşan Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, organizasyon hakkında şunları söyledi: “Geçen sene ilkini düzenlediğimiz organizasyon gerçekten Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından bir tanesi oldu. Bir hayaldi. Hayalimizi gerçekleştirdik. Söz verdik başardık dedik. Yurt dışında bu organizasyon ödül alarak taçlandırıldı. Yurt içinde öyle bir ödül vardı ki bu bizi çok gururlandırdı. Bizi motive etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 ve 2020 yılları için ikinci bir spor faaliyetini kendi himayeleri altına almaları bizim çok büyük bir ödülümüzdü. Hamdolsun yüzümüzün akıyla buralara geldik.”

En Zayıf Yanımız Seyirciydi

Geçen sene seyircinin beklenildiği kadar olmadığına dikkat çeken Akülke, bu sene seyirci noktasında da sevindirici gelişmelerin yaşanacağını söyleyerek, “2019 yılına ait çalışmalarımız, Valiliğimizin desteği, belediyemizin katkıları ve ekiplerimizin çalışmaları ile hızlı bir şekilde yürüyor. 2019’da da geçen senede olduğu gibi başarımızın yine üst noktaya çıkmasını umut ediyoruz. Ama geçen sene bir tek üzüldüğümüz nokta vardı. En zayıf yanımız seyirciydi. İnşallah bu sene onu da aşacağız. Veriler bu sene en az 2 ve 3 katına katlayacağımızı gösteriyor. Ülkenin her tarafından olumlu tepkiler alıyoruz. İnanılmaz geri dönüşler var. İnşallah bu sene bu problemi çözmüş olacağız.” dedi

Afyon Moto Fest, Türkiye Fest Olacak

Afyon Motosiklet Festivali’nin adının da gelecek yıl değişeceğini ve dünyaya hitap edeceğini kaydeden Akülke, “Dünya Motokros yarışları ile Afyon Motosiklet Festivali düzenliyorduk, bunun adına “Moto Fest” diyorduk. Ama bu sene ismi değişiyor. Spor ve Motosiklet Festivali’ne dönüştürüyoruz. Bunun yanı sıra Ankara’da festivalimiz hakkında çok daha olumlu gelişmeler var. Allah nasip ederse Afyon Motofest gelecek yıl “Türkiye Fest” diye çıkacak. Adı Türkiye’yi kucaklayacak ve uluslararası bir organizasyona dönüşecek. Bununla ilgili girişimlerimiz oldu. İnşallah bunu başaracağız.” diye konuştu.

Afyonkarahisar Hızla Gelişiyor, Büyüyor

Toplantıda Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise Afyonkarahisar’da muhteşem bir gelişme ve kalkınma olduğunu dışarıdan gören fark edebiliyor diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Afyonkarahisar’ı daha iyi noktalara taşıyacağız. Hükümetimiz Afyon’a geçen yılsonuna kadar 24 milyar TL yatırım yaptı. Eğitimde, sağlıkta ve daha birçok alanda yatırım yapıldı. İlimizde eksik kalmadı. Daha da iyi noktaya taşımak için elimizden geleni yapma gayretindeyiz. 7 büyük hedefimiz var. Bunlar; termal turizmin başkenti olma, sağlık turizminin merkezi olma, kongre turizmi merkezi olma, kış turizminde gözde mekân olma, tarih ve kültür turizmi merkezi olma, spor turizmi merkezi olma hedefleri idi. Çok şükür bu hedefler gerçek oldu. Valimiz, Belediyemiz ve diğer tüm kesimlerin birlikte çalışması ve azmi ile Afyonkarahisar hızla geliyor, büyüyor.” Dedi.

Organizasyondan Başarıyla Çıkacağız

Bu yılki organizasyonun başarıyla yapılacağına inandığını söyleyen Eroğlu: “Geçen yıl Dünya Motokros Şampiyonası Dünya Federasyon Temsilcisi’nin ifadesine göre harikaydı. Aynı şekilde pistimizde en iyi pist olarak seçildi. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Afyon’un adının dünya televizyonlarında geçmesi en iyi reklamdır. 2019 yılında bu organizasyonu daha geniş destekle Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde ve bakanlıkların desteği ile yapmaya hazırlanıyoruz. Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi bu şampiyonaya hepimizin sahip çıkması gerekiyor. İnşallah bu yılki organizasyondan başarıyla çıkacağız. Çok sayıda etkinliğimiz olacak. 4 büyük yarış, konserler, aktiviteler, çocuk etkinlikleri, motosiklet sergileri gibi farklı etkinlikler var. Örnek bir organizasyon olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinliği himayesine aldı. 2 milyar insan Afyon’u takip edecek. Seyirci kapasitesi çok fazla. Dünyaya açılan bir pencere. Afyon bu organizasyonla adını dünyaya duyuracak. Her türlü desteğe hazırım. İlimiz adına hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen ilimizin tüm yöneticilerine gönülden teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyon olacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Şehrin ve Ülkenin Tanıtımına Katkı Sunuyor

Proğramda son konuşmayı yapan Vali Mustafa Tutulmaz ise, bu tür etkinliklerin şehrin ve ülkenin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu belirterek, “ ‘Senin şehrin senin festivalin’ sloganı ile bu sene yola çıkacak olan bu etkinlik ilimiz açısından ve ülkemiz açısından önemli bir etkinlikti. Geçen yıl başlangıçtı. Eksiklerimiz oldu ancak bunlara rağmen ödül aldı. Ayrıca ilimizin tanıtımı noktasında hesap edilemeyecek etkinliği oldu. Birçok arkadaşım Afyonkarahisar konuşulurken Motokros’u da dile getirmeye başladılar. Demek ki bu tür etkinliklerin ilin ve ülkenin tanıtımına büyük katkısı var. Bizim potansiyeli yüksek bir şehrimiz var. Turizm, üretim ve her alanda kendinden bahsettirecek bir şehrimiz var. Bunları kamuoyu ile paylaşabilirsek üretimimizi ve tanıtımımızı artırma ihtimalimiz var.” Dedi.

Sayılı İller Arasına Girdik

Afyonkarahisar’ın uluslararası etkinlikleri yapabilen sayılı iller arasına girdiğini kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen yıl başlattığımız organizasyon, bizim il olarak uluslararası organizasyonları yapabilen sayılı iller arasına girdiğimizi gösterdi. Bir ilin marka değeri olması kendiliğinden olmuyor. Bu tür etkinliklerden başarı elde edilmesi ile oluyor. Afyonkarahisar ismini ön planda tutabilirsek, şehre daha fazla ziyaretçi getirebilirsek bundan önce şehrimiz, daha sonra ülkemiz kazançlı çıkacaktır.”

Halkımız Bu Etkinliğe Sahip Çıkmalı

Bu tür organizasyonların kalıcı olması için halkın etkinliğe sahip çıkması gerektiğini ifade eden Tutulmaz, “Halkımızın bu etkinliğe sahip çıkması gerekiyor. Sadece kamunun buna sahip çıkması beklenirse, esnafımız, vatandaşımız buna sahip çıkmazsa bu tür etkinliklerin ömrü uzun olmaz. Bizim bu tür organizasyonları daha uzun süre ayakta tutmamızın yolu halkın bu etkinliğe sahip çıkmasından geçiyor. Halkımız, esnafımız etkinlik alanında stantlar açsın. Türkiye’nin en önemli 3 sanatçısı orada konserler verecek. Bunlara gidebilmenin yolu bilet almaktan geçiyor. Halkımız bileti alarak, etkinliklere katılarak destek versinler ki bu kalıcı hale gelsin. Afyonkarahisar deyince herkesin gitmek istediği bir yer izlenimini oluşturalım. Kamu olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Güvenliğinden sağlığına, alt yapısına kadar Valiliğimiz Belediyemizle birlikte üzerimize düşeni yapıyoruz. Halkımızın da üzerine düşeni yapmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

Sosyal Medya İle Milyonlara Ulaşabiliriz

Organizasyonun tanıtımının sosyal medya başta olmak üzere her alanda yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Tutulmaz, “Bu tür etkinliklere rağbet olması için tanıtıma önem vermemiz gerekiyor. Bunu tanıtmanın birinci yolu basınımızdır. Bunun dışında sosyal medya hesaplarımız var. Sosyal medya ile tanıtım yapmaya başlarsak bir anda yüz binlere, milyonlara ulaşabiliriz. Sosyal medyanın etkin olduğu bu dönemde tanıtımda bunu kullanmamızın faydası var. Ama diğer klasik tanıtım metotlarını da kullanmamız lazım. Tanıtım olmadan başarı elde etmemiz bir yere kadardır. Bu etkinlikte bizim ilimizin tanıtımını sağlayacaktır. Bu yönüyle önemsiyoruz. Bugüne kadar bu etkinliklerin buraya kazandırılıp yürütülmesine kadar emeği geçen sayın bakanımız başta olmak üzere, milletvekillerimize, daha önceki ve şimdiki belediye başkanımıza tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu seneki etkinliği himayelerine alarak en büyük katkıyı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. İnşallah yüz akıyla çıkacağımız bir etkinlik olacaktır.” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda öncelikle basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri ardından şampiyonanın sloganını hep birlikte söyleyerek, herkesi Dünya Motokros Şampiyonası’na davet etti.

Toplantının yapıldığı otelde yeni sezon hazırlıkları için kamp yapan Afjet Afyonsporlu futbolcularda toplantıya katılarak sloganı protokol üyeleriyle birlikte tekrarlayıp şampiyonaya destek verdiler.

Editör: Haber Merkezi