Dünya Motokros Şampiyonası öncesi açılış seremonisi yapıldı

6-7-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası’nda sezonun 17. yarışı öncesi Afyon Motor Sporları Merkezi'nde açılış seremonisi gerçekleştirildi.

“TÜRK SPORUNA YAKIŞIR BİR ORGANİZASYON OLACAK”

Açılışta konuşan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, federasyon olarak büyük bir onur ve gurur duydukları bir organizasyonun içerisinde olduklarını kaydetti.Geçen yıl bu organizasyonun başarısından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl organizasyona himaye belgesi verdiğini ifade eden Uçar, şunları söyledi:"Artık Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen bir organizasyonun onurunu yaşıyor olduk. Umut ediyorum ki, gerek seyirci sayısı itibariyle, gerekse sportif performans itibariyle gerekse organizasyonun bütünü itibariyle de Türk sporuna, Türk gençliğine ve spor teşkilatına yakışır bir organizasyonun altına imza atacağız."

“DÜNYANIN EN İYİ PİSTİ SEÇİLDİ”

İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’da dev organizasyona ikinci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Afyon Motor Sporları Merkezi’nin Belediye Fen İşleri Müdürlüğü personelinin özverili çalışmalarıyla 21 gün gibi kısa sürede tamamlanarak önce Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığını, söyleyen İGM Başkanı Çoban geçen yıl düzenlenen Dünya Motosiklet Şampiyonası’nda ise pistin federasyon tarafından ‘Dünyanın en iyi pisti “ seçildiğini ifade etti. Dünya Motokros Şampiyonası’nın Cumhurbaşkanlığı himayesine alınmasının ilimiz için büyük onur olduğunu ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Çoban, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu. İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in organizasyon öncesi belediyenin tüm ekip ve ekipmanlarını adeta seferber ettiğini söyleyerek Başkan Zeybek’e teşekkür etti.

“İLİMİZ VE ÜLKEMİZİN TANITIMI İÇİN BULUNMAZ FIRSAT”

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Federasyon Başkanı Yunus Uçar'ın destek ve emekleriye Türkiye'ye bu organizasyonu inandırdığına dikkati çekerek, "kazasız ve belasız yarışlar" temennisinde bulundu. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise böylesi dev bir organizasyona ikinci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Afyonkarahisar’ın tarihte Hitit, Frig ve Roma uygarlıklarından karma bir tarihi barındırırken, kaplıca turizmi ve mermer kalitesiyle de dünya çapında bir üne sahip bir il olduğunu söyleyen Başkan Zeybek, şampiyonanın ilimiz ve ülkemizin tanıtımı adına bulunmaz bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Organizasyonun Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunan Başkan Zeybek, yarışmaların kazasız, belasız tamamlanmasını temenni etti.

“CUMHURBAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİZ”

Başkan Zeybek konuşmasına şöyle devam etti: “Afyonkarahisar, tarihte Hitit, Frig ve Roma uygarlıklarından karma bir tarihi barındırırken, kaplıca turizmi ve mermer kalitesiyle de dünya çapında bir üne sahiptir. Sucuk, kaymak ve lokumuyla damaklara hitap eden şehrimiz, son yıllarda spor yatırımlarına hız vererek bu alanda da markalaşma yolunda önemli mesafeler katetmektedir. Şehrimiz futbol, basketbol, voleybol, yüzme, su kayağı gibi spor branşlarının da yer aldığı Spor Tesisleri bölgesinde, dünyanın en güzel motokros parkurlarından birine sahip olmanın gururunu yaşamaktadır.

“MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ HERKESE GÖSTERECEĞİZ”

Dünyanın en popüler spor branşları arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) organizasyonunun bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı bünyesine alınması devlet büyüklerimizin de motor spor dalı özelinde spora, sporcuya ve uluslararası organizasyonlara verilen önemin güzel bir göstergesi olmuştur. Bize bu onuru, temsil hakkına layık gören başta ülkemizdeki bütün güzelliklerin mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Afyonkarahisar yerel yönetimi olarak siz değerli misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerinden birini sergilemeyi hedefliyoruz. Organizasyonda yarışacak tüm takımlara ve sporculara başarılar dilerken, unutulmaz güzellikte anılarla şehrimizden ayrılmanızı diliyorum” dedi.

“AFYON’UN KONUMUNU BİR ÜST LİGE ÇIKARDIK”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise geçen yıl başlatmış oldukları ve başarılı şekilde tamamladıkları spor organizasyonunda bu yıl mutluluklarının bir kez daha artarak devam ettiğini söyledi. Yarışlarda hem kategori hem seyirci hem de katılımcıların sayısının arttığını belirten Vali Tutulmaz, şöyle konuştu "Demek ki güzel bir iş yapılmış, bunun sonucu olarak da sayılar artarak devam ediyor. Tabi bunun bu aşamaya gelmesinde gerek kamu kurum ve kuruluşlarının gerek yöneticilerimizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı ile federasyonun sahip çıkmasının önemli bir katkısı var. Biz bu tür organizasyonu geçen yıl yaparak ilimizin konumunu bir üst lige çıkardık."dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, yarışçılarla fotoğraf çekindi.

Editör: Haber Merkezi