Dünya Motokros Şampiyonası 2018 Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Afyonkarahisar 1-2 Eylül tarihlerinde Dünya Motokros Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

180 ülkenin yakından takip ettiği Motor sporlarının en gözde organizasyonu Dünya Motokros Şampiyonası, 80 ülkede de canlı olarak yayınlanacak.

Afyon Motor Sporları Merkezi’nde 1-2 Eylül tarihlerinde ilk kez yapılacak olan organizasyon için kalıcı tesisler ile altyapı inşaatı sürerken, organizasyonun sorunsuz bir şekilde tamamlanması için çalışmalar sürüyor.

Şampiyonanın sadece spor olarak düşünülmemesi gerektiğinden hareketle tüm hazırlıkları yakından takip eden Vali Mustafa Tutulmaz, yaklaşan şampiyona öncesi ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri ile yapılan çalışmaları gözden geçirdi.

Şampiyona Tanıtım İçin Önemli Bir Fırsat

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Spor çağımızın en önemli etkinliklerinden birisidir. Ülkelerin ve illerin tanıtımında da önemli katkısı vardır. Afyonkarahisar olarak yakın zamanda dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı ve gururu içerisindeyiz. Bu tür organizasyonlar ilin tanıtım noktasında önemli bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirip ilimizi dünya ve ülke gündemine en iyi şekilde taşıyabilmeliyiz. Şehrin tamamının özellikle de vatandaşların bu organizasyona sahip çıkması, iyi bir ev sahipliği görevi üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerek. Umarım Afyon’a yakışır bir şampiyona olur” dedi.

Daha sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) İdari Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, spor turizmi için dönüm noktası olacak Dünya Motokros Şampiyonası kapsamında sürdürülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Toplantı ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerin görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi