Dünya Motokros Şampiyonası Final ve Ödül Töreni ile Sona Erdi

Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) 17'nci ayağı, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde yapılan yarışlarla sona erdi.

Afyon Motor Sporları Merkezinde yapılan Dünya Motokros Şampiyonası’na Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Youth Stream CEO’su David Luongo, FIM Motokros Direktörü Antonio Alia Portela ve çok sayıda motor tutkunu katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler yarışlar öncesinde Motor Sporları Merkezindeki Padok alanında stantları ziyaret ederek sporculara başarılar dilediler.

Ardından heyecan dolu yarışlar başladı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen şampiyonada 4 ayrı kategoride yarışlar yapıldı. Avrupa Motokros Şampiyonası'nda (EMX 2T) Hollandalı sporcu Mike Kras, 29.43'lük derecesiyle birinciliği elde etti. Dünya Bayanlar Şampiyonası'nda (WMX) 24.10'luk derecesiyle Yeni Zelandalı sporcu Courtney Duncan ilk sıraya yerleşti. Dünya Şampiyonası'nda (MX2) 1'inci 34.09'luk derecesi ile İspanyol sporcu Jorge Prado olurken Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) kazananı ise 35.07'lik derecesiyle Jeffery Herlings Hollandalı Red Bull KTM sporcusu oldu.

Dünya Motokros Şampiyonası yapılan yarışlar ile son bulurken, şampiyonada ilk 3'e giren sporculara ödülleri verildi. MXGP'de başarı elde eden sporcular Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden ödüllerini alırken coşku dolu anlar yaşadı.

Organizasyonu Daha Güzel Hale Getireceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ödül töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu: " Afyonkarahisar'da çok önemli bir organizasyona imza atıyoruz. Bu organizasyonu daha güzel hale getireceğiz. Afyon'daki bu pist de hakikaten dünyadaki önemli pistlerden bir tanesi. Hem tesislerimizle, organizasyonun kalitesiyle, ev sahipliğimizle, Afyonluların misafirperverliğiyle bu organizasyonu da başarıyla tamamladığımızı görüyorum” dedi.

Dünya Çapında Organizasyonları Yapabilir Hale Geldik

Dünya Motokros Şampiyonası’nı basın mensuplarına değerlendiren Vali Mustafa Tutulmaz ise konuşmasında: “Bu başarı tüm Afyonkarahisar halkınındır. Emeği geçen herkese Afyonkarahisarlılar adına teşekkür ediyorum. Çok önemli bir organizasyonun altından alnımızın akıyla çıkmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. İlimizi dünya ya tanıtma fırsatımız vardı ve bizde bu fırsatı çok iyi değerlendirdik diye düşünüyorum. Artık dünya çapında organizasyonları bile yapabilir haldeyiz. Bu tür organizasyonların artmasını diliyorum. Emeği geçen, destek veren, yarışmalara katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve milletvekilleri Su-Kay Park tesislerinde de incelemelerde bulunarak, sporculara başarılar dilediler.

Editör: Haber Merkezi