Dünya Böbrek Günü’nde anlamlı çağrı

Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği (AFDİDER) tarafından Dünya Böbrek Günü dolayısıyla düzenlenen gecede, organ bağışı çağrısında bulunuldu.
Gecede bir konuşma yapan AFDİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akdağ, dernek olarak 14 yıldır kentte yaşayan diyaliz hastası ve nakilli kişilerin sorunlarına çare olabilmek için gayret gösterdiklerini kaydetti.
Akdağ, “Derneğimiz, koca yürekli gönüllü insanlardan oluşan büyük bir ailedir. Her gün umutla organ nakli bekleyen kardeşlerimize nasıl yardımcı olabiliriz derken bu terör olayları bizleri daha fazla derinden yaralamaktadır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Dünya nüfusunun yüzde 10’unda herhangi bir düzeyde böbrek hastalığı olduğu belirtiliyor. Böbrek sağlığının oluşturabileceği tehlikeleri anlatmak ve toplumsal farkındalığı arttırmak için önümüzde kat edilmesi gereken çok uzun ve zor bir yol var. En güncel veriler, kronik böbrek hastalığının önümüzdeki 10 yıl içinde yüzde 17 oranında artacağını öngörüyor ve mevcut durumda KBH, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer kuruluşlar tarafında küresel bir sağlık sorunu olarak kabul ediliyor. AFDİDER olarak amacımız organ bağışçı sayısını artırmak, toplumu böbrek sağlığı konusunda bilinçlendirmek, diyaliz hastası kardeşlerimize yardımcı olabilmek ve farkındalık oluşturmaktır” diye konuştu.Geceye CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, çok sayıda dernek ve vakıf temsilcileri, diyaliz hekim ve hemşireleri ile dernek üyeleri katıldı.AFDİDER Gençlik Kolları üyeleri gecede, “Organlarınızı toprağa gömmeyiniz onların umudu ile yaşıyoruz” yazılı pankart açarak organ bağışı çağrısında bulundular.
 
Editör: Haber Merkezi