Dünya Afyonkarahisar’da Buluştu

BU GURUR TÜRKİYE'NİN, BU ONUR AFYONKARAHİSAR'IN

2009 yılı Mart ayında bir televizyon programında Afyonkarahisar kamuoyuna ilk kez tanıttığı ve o dönem, “hayalden öteye gidemez” yorumlarının yapıldığı Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksi, bu kez de uluslararası dev bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Dünya Motokros Şampiyonası 86 ülkede canlı,100 ülkede de aynı gün banttan dört saat boyunca yayınlandı. 186 ülkede hem ilimiz ve hem de ülkemizin tanıtımı yapıldı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ‘Sporu Termalle buluşturacağız’ sloganı çıktığı yolda Afyonkarahisar, dünyaya açıldı. Motor sporlarının en gözde organizasyonları arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar’da yapıldı. TRT SPOR’un canlı olarak yayınladığı Dünya Motokros Şampiyonası 86 ülkede canlı,100 ülkede de aynı gün banttan dört saat boyunca yayınlandı. 186 ülkede hem ilimiz ve hem de ülkemizin tanıtımı yapıldı. Dünya üzerinde takip edilen ilk on spor dalı arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası sadece bir yarış değil aynı zamanda ülkemizin ve Afyon’un tanıtımı adına tam bir turizm organizasyonu oldu.

" HER ŞEY MÜKEMMELDİ"

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Avrupa Başkanı Wolfgang Srb, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'yi takvime katmanın kendileri için çok önemli olduğuna işaret ederek, "Geldiğimizden bu yana her şey mükemmeldi. Organizasyon, beklediğimizin çok daha ötesinde, güzel oldu. Uzun soluklu güzel bir şampiyona yarışı oldu." dedi. Dünya şampiyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da iki hafta önce şampiyonanın yapılacağı yere geldiğini anımsatarak, "Dün buraya geldiğimde, 'Şimdi gerçekten dünyanın en iyi motokros yarışçıları, takımları, Avrupa'da çok iyi bildiğim, tanıdığım bu popüler isimler şu an Afyonkarahisar'da mı?' diye kendi kendime hayretle bakmıştım." ifadesini kullandı.

Sofuoğlu, şampiyonaya katılanların hem parkurdan hem organizasyondan memnun olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:"Ülkemizin bu şekilde misafirlerimizi sıcak karşılaması beni gerçekten onurlandırdı, gururlandırdı. Çünkü 16 yıl ben de Avrupa'nın her yerinde parkurlara gittim, yarışlara çıktım. O ülkenin bizi nasıl karşıladığına, parkurunun ne kadar hazır olduğuna ve her şeyin dört dörtlük olup olmadığına çok dikkat ederdik. Bugün burada ev sahipliği yapıyoruz ve misafirlerimizin böyle memnuniyet içinde ülkemizden bahsetmesi beni çok mutlu etti." dedi.

Yarışma sonunda Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Başkanı Wolfgang Srb, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar,organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi