Dumlupınar Bilsem Öğrencilerinden Atık Su Arıtma Tesisi’ne Ziyaret

“TÜBİTAK -4004 İklim Değişikliğine Çözüm OlaBİLSEM” projesi kapsamında Dumlupınar Bilsem öğrencilerinden oluşan heyet, Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti.

“SU DÖNGÜSÜ VE SU TASARRUFU ANLATILDI”

Proje Koordinatörü Selda Koca himayesindeki öğrencilere Uzman Biyolog Ecem Yüksel tarafından Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.Öğrencilere ‘Mete ve Neşe Temiz Su Peşinde’ adlı animasyon filmi izletilerek atık suyun doğaya vereceği zararları, Atıksu Arıtma Tesisindeki arıtım aşamalarını ve nasıl arıtıldığı konusunda detaylı bilgilendirme yapılarak, su döngüsü ve su tasarrufu anlatıldı.

TEHLİKELİ ATIKLAR VE ÇEVREYE ZARARLARI

Atıksu arıtma tesisinde bulunan ekipmanların çalışmasını zorlaştıran atık yağların neler olduğu ve bu yağların bilinçsizce çevreye dökülmesinden kaynaklanan çevre kirliliği hakkında da bilgilerin verildiği ziyarette günlük yaşantımızda evlerde ve işyerlerinde kullanılan tehlikeli atıkların neler olduğu konusuna değinildi. Bu ürünleri alırken etiket işaretlerine dikkat edilmesi ve aldığımız ürünlerin etiketlerinin dikkatlice okunmasının önemine de dikkat çekilen öğrencilerin seyir platformundan tesisi görmeleri sağlandı. Eğitim sonrasında Birlik Müdürü Hüseyin Can öğrencilere hediyeler taktim etti

Editör: Haber Merkezi