DUMLUPINAR 2. CADDE TRAFİĞE KAPATILIYOR
Afyonkarahisar Belediye Meclisi, İl Trafik Komisyonu'ndan çıkan karar doğrultusunda, Dumlupınar 2. Cadde'nin 14.00-23.00 saatleri arasında trafiğe kapatılması yönünde karar aldı.
Dumlupınar 2. Cadde'nin belirli zaman aralığında trafiğe kapatılması için İl Trafik Komisyonu'ndan karar çıkmasını bekleyen Afyonkarahisar Belediye Meclisi, komisyondan kararın çıkmasının ardından konuyu Meclis gündemine taşıdı. Afyonkarahisar kamuoyunun da merakla beklediği konuyla ilgili fikir birliğine varan Meclis Üyeleri, caddenin saat 14.00-23.00 saatleri arasında trafiğe kapatılması yönünde karar alındı.
            DÜKKÂN VE MESKENLER DİKKATE ALINDI
İl Trafik Komisyonu'ndan karar beklenmesi ve TEDAŞ'la yaşanan birtakım pürüzler nedeniyle caddenin trafiğe kapatılma sürecinin bugüne kadar uzadığını belirten Başkan Burhanettin Çoban, "Bizim cadde üzerinde yaptığımız uzaktan kumandalı bariyer sistemlerinin direkleri 2 ay önce bağlanabildi. TEDAŞ kendi kriterleri doğrultusunda bazı eksiklikler buldu ve nihayet 2 ay önce abone olup sistemi kurduk. Ayrıca İl Trafik Komisyonu'ndan karar çıkmasını bekliyorduk" dedi.
Trafiğe kapatılacak zaman aralığının, cadde üzerinde bulunan dükkânlar ve meskenler dikkate alınarak belirlendiğini vurgulayan Başkan Çoban, "Cadde üzerinde çok sayıda dükkân ve mesken bulunduğu için esnafımızın mallarını indirip bindirebilmesi, vatandaşımızın eşya taşıması ve diğer işlerini yapabilmesi için saat 14.00'a kadar zaman tanıdık. Vatandaşlarımız lütfen büyük illerdeki trafiğe kapalı caddelerle burayı karıştırmasınlar. Çünkü oralarda caddelerde bir tane bile ev yok. Bizim caddemizde ise 7 katlı apartmanlar var. Bunları düşünmek zorundayız. O yüzden böyle bir saat aralığı belirledik" diye konuştu.
 Cadde üzerinde park yapılmasının hem vatandaşa hem de parkelere zarar verdiğini belirten Başkan Çoban, park yapılmasını engellemek için gerekli tedbirleri de aldıklarını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi