Dr.Korkmaz’dan Ramazan Byramı Kutlama Mesajı

"Uzun günler ve yaz mevsimi sıcaklarına rağmen inancımız gereği tuttuğumuz oruçlardan sonra Ramazan Bayramına erişmenin huzurunu ve sevincini derinden hissediyoruz.

Bayram günleri, toplumlar -özellikle bizim gibi inanca, geleneklere ve akrabalık bağlarına büyük önem veren halklar- için birlik ve beraberliğe katkı yapan bir mayadır. Hemen hepimizin en güzel anılarında, bayram hatıraları yer alır. Bu yüzden, gençlere ve çocuklara bu bayram coşkusunun ve güzelliğinin en iyi şekilde yaşatılması da ayrı bir önem arz ediyor.

Ramazan Ayı ile birlikte yardımlaşmayı, muhtaç ile hemhâl olmayı, daha mütebessim ve daha sabırlı olmayı öğrendik. Toplumsal dayanışmaya, yalnızlıkları gidermeye bir katkı da biz verdik.

Bayram dolayısıyla yine bu güzelliklerin devam etmesini temenni ediyorum. Akraba ziyaretleri, küslüklerin barışmayla sona ermesi, komşulukların tazelenmesi sadece birlik ve beraberliğimize fayda sağlamayacak, aynı zamanda bizleri de ruhen iyi hissettirecektir.

Elbette bu ziyaretlerde tatlılar da ikram edilecek. Ama bir hatırlatma yapmamız gerekirse, ağır şerbetli tatlılardan mümkün mertebe uzak duralım. Ayrıca 30 günlük oruç sonrası da vücudumuza bir anda yüklenmeyelim ve yemeklerimizi az porsiyon olarak yemeye çalışalım.

Bu vesileyle, yine bu bayramda nöbette olacak personelimiz başta olmak üzere sağlık camiamıza, Afyonkarahisarlı vatandaşlarımıza ve milletimize hayırlı bayramlar diliyorum.

Uzm Dr. Serhat Korkmaz

Sağlık Müdürü"

Editör: Haber Merkezi