Dr. Özgür’den ESOB’a nezaket ziyareti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni (ESOB) ziyaret etti. ESOB Başkanı Cengiz Üstün ile görüşen Özgür, Afyonkarahisar esnaflarının her zaman yanında olduğunu söyledi.

TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar ziyaretleri kapsamında Mayıs ayında ESOB Başkanı seçilen Cengiz Üstün’ü ziyaret ederek odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Genel ekonomi ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Dr. Özgür, esnaf ve sanatkârların ülke ekonomisinin ve ticari hayatın çok önemli bir unsuru olduğu, hem ekonominin çarklarının en iyi şekilde işlemesi hem de vatandaşa ihtiyacı olan mal ve hizmetlerin ulaştırılması konusunda önemli bir vazife üstlendiklerini ifade etti. Esnaf ve sanatkârların değerinin COVİD-19 pandemi sürecinde daha iyi anlaşıldığını da sözlerine ekledi.

ESNAFIMIZ TİCARİ HAYATTA VE ALIŞVERİŞTE İSLÂMİ FİNANS KAPSAMINDA HAK VE HUKUKU GÖZETEN BİR MESLEK GRUBUDUR

Dr. Ersan Özgür, esnaf ve sanatkârların ahilik geleneğini sürdüren kıymetli meslek gruplarından biri olduğunu, esnaflarımızın genel olarak ticari hayatta ve alış verişte İslami finans kapsamında hak ve hukuku gözeten bir yapıda olduğunu dile getirerek, “Esnaf ve sanatkârlar bu ülkenin değerlerine sahip çıkan, her zaman doğruluğu ve dürüstlüğü temsil etmekle birlikte; değişen ve gelişen tüketim ihtiyaçlarına ayak uydurmanın yanı sıra her daim gelenek ve göreneklerimize sahip çıkan ve milli değerlerimizi üstün tutan bir gelenek olarak ticaret zincirinin değerli bir halkasıdır.” dedi.

ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZ MEVCUT KONUMLARINI KORUMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORLAR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ESOB Başkanı Cengiz Üstün ise, esnaf ve sanatkârların sorunlarından bahsederek samimiyeti ve nazik ziyareti için Özgür’e teşekkür etti.

Üstün, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Dr. Ersan Özgür, bürokrat olarak yüce meclisin çatısı altında çalışan çok kıymetli bir hemşerimizdir. Kendisinin ziyaretinden ve sorunlarımıza ortak olmasından dolayı çok memnun olduk. Biliyorsunuz ki esnaf ve sanatkârlar, değişen dünya düzeninde ve tüketim alışkanlıklarının gölgesinde konumunu korumakta güçlük çeken meslek gruplarıdır. Zincir marketler, mağazalar ve önlenemeyen haksız rekabet koşulları neticesinde esnaflarımız zor günler geçirse de değerli kardeşimin sorunlarımızı dinlemesi ve bizim dertlerimize ortak olması bizi son derece memnun etmiştir. Bu vesile ile Sayın Dr. Özgür’e bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Ziyaret sonunda Dr. Ersan Özgür, “İslami Finans” üzerine kaleme aldığını kitabını ESOB Başkanı Cengiz Üstün’e hediye etti.

Editör: Haber Merkezi