Dr. Özgür, muhtarlarla bir araya geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ve muhtarlarla bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Sut Uygur ve mahalle muhtarları ile buluştu.

MUHTARLARIMIZ DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN EN YAKIN ELİDİR

Çok sayıda mahalle muhtarının yer aldığı ziyarette konuşan Dr. Ersan Özgür, "Nasıl ki toplumun en küçük çekirdek kurumu aile ise demokrasi ailesinin de en çekirdek yapısı muhtarlık müessesesidir. Muhtarlarımız devletimizin vatandaşa uzanan en yakın eli, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktadır. Güçlü devlet olmanın birinci şartı devlet kurumunun her bir paydaşının aynı heves ile işine sarılması ve aynı ülküye ulaşma çabasında ki sarsılmaz kararlılığından geçmektedir. İçinde bulunduğumuz zaman da bizlere bir kez daha göstermektedir ki bu güzel Anadolu coğrafyasında kurduğumuz ve yaşatmakta olduğumuz şanlı devletimiz her zaman güçlü olabilmeli, güçlü kalabilmelidir. Bu noktada demokrasimizin ilk basamağı muhtarlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Vatandaşa götürülen hizmetin de bir parçası olan muhtarlarımız devletimizin mahalle ve köylerdeki gözü ve kulağıdır." dedi.

MUHTARLIK ZAMAN KAVRAMI OLMAYAN, SAMİMİYETLE YAPILMASI GEREKEN BİR GÖREV

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, "Muhtarlık bir kamu görevidir. Zaman kavramı olmayan gerçek anlamda hizmet etmeyi gerektiren samimiyetle ve severek yapılması gereken bir görevdir. Muhtar malumdur her mahallenin ağabeyi, ablasıdır. Muhtar olarak seçilen kişiler kendilerini sadece ve sadece seçildikleri köy ya da mahallenin hizmetine adayan kişilerdir. Yerelde en tabanda başlayan birim muhtarlık birimidir. Muhtar malum olduğu üzere devletle millet arasında kurulan bir köprüdür. Bir muhtar mahallesinin sorun ve sıkıntılarını ilgili makamlara aktaramıyorsa o mahallenin ve kul hakkına girilmiş olur. Mahalle sakinlerinin muhtardan beklentisi büyüktür. Hastası, ihtiyaç sahibi, engellisi olmak üzere farklı ihtiyaçlarda insanların hizmetinin görülmesi gerekiyor. O mahallenin iletilmesi gereken talep ve sorunları var. Çözüme kavuşturulması gereken sorunları var. Muhtar deyip geçmeyin gerçekten köprü görevini görüyoruz. Bu köprünün sağlam kurulması gerekiyor. Afyonkarahisar il merkezimizde 58 mahalle muhtarımız var. Köylerde 22, beldelerde 51 olmak üzere il merkezine bağlı toplam 131 muhtarımız görev yapıyor. 131 muhtarımızda derneğimize üye." şeklinde konuştu.

AFYONKARAHİSAR'LA BAĞIMIZ HİÇ KOPMADI, KOPMAYACAK

Dr. Özgür, Afyonkarahisar’la bağını hiç kesmediğini görev yaptığı yerlerde de başta ülkemize ve Afyonkarahisar’a faydalı olmaya çalıştığını dile getirerek muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Özgür, Ankara'da tüm muhtarlara ve Afyonkarahisarlı hemşerilerine kapısının her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi