DR. MEHMET ECER, KIŞLACIK HALKINI DİNLEDİ
 
Yerel seçimler öncesinde vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinlemek amacıyla ziyaretlerde bulunan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer ve Belediye Meclis Üyeliği Adaylarından oluşan heyet il merkezine bağlanan Kışlacık’ta halkla buluştu.
 
Afyonkarahisar Belediyesi’nin mücavir alan sınırında değişiklik yapmasının ardından köy vasfı düşürülerek merkeze bağlı bir mahalle haline dönüşen Kışlacık’ta halkı dinleyen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, mahalle halkından destek istedi.
 
Afyonkarahisar’ın en eski yerleşim alanlarından bir tanesi olan, hayvancılık ve tarımla geçimini sağlamaya çalışan Kışlacık’ta bulunan bir kahvehane de vatandaşlarla bir araya gelen Dr. Mehmet Ecer halkın sorunlarını dinledi. Kışlacık Muhtarı Ahmet Demir, kendilerinin mahalle olmak gibi bir düşüncesi veya isteğinin olmadığını, referandum dahi yapılmadan Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Üyeleri’nin kararı ile Kışlacık’ın mahalleye dönüştürülmesi kararı alınmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Demir; “Köy halkımızın büyük çoğunluğu hayvancılık ve tarım ile uğraşıyor. Kışlacık’ı mahalle kapsamına almaları halinde vatandaşların hayvancılık ve tarım alanındaki gelirleri yok olacak. Belediye sınırları içerisinde kalan mücavir alanlarda hayvancılık yapılmasının yasak olduğuna dair yasa yüzünden ekonomik anlamda köy halkı zarar görecek. Bu konuda ciddi rahatsızlıklarımız var. Köy veya mahalle olmayı isteyip istemediğimizi bize sormadılar” dedi.
 
Kışlacık’ta yaşanan bir diğer sorunun ise ulaşım anlamında yaşandığını belirten Kışlacık Muhtarı Ahmet Demir, özel halk otobüsünün yalnızca Kışlacık’a taşımacılık yaptığını ancak bu seferlerin ise saat başı olması sebebiyle özellikle sabah saatlerinde çalışanlar ve öğrencilerin çektikleri sıkıntıları anlattı.
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer ise, Kışlacık halkını dinlemek ve sorunlarına çözümler üretmek amacıyla kendilerini ziyaret ettiklerini söyledi. Ecer; “Sizlerle bir araya gelerek sorunlarınızı tespit etmek ve isteklerinize cevap verebilmek için buradayız. Ben ve birlikte size hizmet etmek istediğimiz deneyimli kadromuzla sizlerin sorunlarını ortadan kaldırmak ve huzurlu bir yaşam kalitesini sizlere sunmak arzusu içerisindeyiz. Bu çalışmaları yaparken şeffaf bir belediyecilik anlayışının yanı sıra sizlerin katılımı ile oluşturacağımız kent ve mahalle meclisleri ile belediyeyi birlikte yönetmeye talibiz” ifadelerini kullandı.
 
Kışlacık’ın hayvancılık ve tarım alanında hizmet veren bir yerleşim alanı olduğunu biliyoruz. Afyonkarahisar’ın en kaliteli üzümlerinin yetiştiği bağların bulunduğu çok özel su kaynağı ile özel bir yerleşim alanı. Bu yerleşim alanının var olan yapısının bozulmadan korunması ve tüm bu özellikleri ile Afyonkarahisar’ın en değerli ve örnek bir yerleşim alanı olması için sizlerle birlikte el ele gönül gönüle Kışlacık’a hizmet etmek istiyoruz. Bu nedenle de sizlerin 30 Mart günü yapılacak olan yerel seçimlerde siyasi parti anlayışından ziyade sizlere hizmet edecek olan adayı seçeceğinizi düşünüyorum. Biz seçime CHP çatısı altından giriyor olabiliriz. Burada önemli olan her insana hizmet götürme arzumuzdur. İnsanların siyasi görüşleri bizim için önemli değil çünkü biz belediye başkanı olduğumuz andan itibaren asla olmayacak parti ayrımı yapmadan tüm halkımıza hizmet edeceğiz bu sözü de buradan sizlere ifade etmek istiyorum” dedi.
 
Yaklaşık 1,5 saat süren ziyarette vatandaşların isteklerini de tek tek not alan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer; “Sizlere burada verdiğimiz sözleri seçim sona erdikten sonra asla unutmayacağız. Bizi 5 yıllığına belediye başkanı yapacak olan sizler, verdiğimiz sözleri tutmadığımızı düşünür, bizlerin çalışmasından memnun olmadığınız kanaatine vardığınız takdirde bir sonraki seçimde de bizi o koltuktan indirecek irade ve güce sahipsiniz. Bu seçimde bize güvenir ve yetkiyi verirseniz, sizin güveninizi boşa çıkartmamak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi