Dr. Ersan Özgür, Türkiye Sakatlar Derneği'ni ziyaret etti

TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Faruk Özkara ve engelli bireylerle bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Faruk Özkara ve engelli bireyleri ziyaret etti.

ENGELLİLERİN SESİNİ DUYURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Dernek Başkanı Özkara, Dr. Özgür'ün ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek, Afyonkarahisar'da engellilerin sesini duyurmak ve ihtiyaç sahibi engellilere yardımcı olmak için çalıştıklarını ifade etti. Özkara, "Elimizden geldiğince tüm engelli bireylere destek olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı da derneğimize destek olmaya çağırıyoruz. Engelli kişilerin en büyük sorunları ekonomik sıkıntı, bakım problemleri, sağlık ve istihdamdır. Engelliler için sosyal ilişkiler, kültürel ve toplumsal faaliyetler, temel hizmetlere erişimde ikinci bir engel durumu olarak maalesef karşımıza çıkıyor. Ancak engellilerin yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki azmetsinler. Ben tekrardan ziyaretiniz ve bizlere gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HASSASİYETLERİNE TOPLUM OLARAK KULAK VERMELİYİZ

Herkesin birer engelli adayı olduğunu dile getiren TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür ise, "Engelli olmak hiçbir zaman kişinin ya da bir başkasının elinde değil. Hepimiz engelli adayıyız. Bugün sağlıklı olabiliriz ama yarın ne olacağını kimse bilemez. Engelli kardeşlerimizin hassasiyetlerine toplum olarak kulak vermeliyiz. Engelli kardeşlerimize destek olarak, hayatlarını kolaylaştırmalıyız. Bu sebeple 7'den 70'e herkes üzerine düşen görevleri yerine getirmeli. Devletimiz de milletimiz de her zaman engelli bireylerimizin yanındadır. Ben engelli vatandaşlarımıza ve onların her zaman yanlarında bulunan fedakâr ailelerine sağlık, huzur ve başarı dolu bir yaşam diliyorum. Nazik ev sahipliğiniz nedeniylede sizlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi