Dr. Ersan Özgür, MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti

TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan’ı ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve İl Başkan Yardımcısı Osman Gürışık ile bir araya geldi.

İSLAMİ FİNANS ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALARLA KAFALARDAKİ SORU İŞARETLERİ GİDERİLMEKTE

Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Günümüzde esnaf, memur, çiftçi, işçi, öğrenci olsun mutlaka ekonomi ile bağlantısı var. Ekonomi denilince de akla gelen ilk kelime bankadır. Vatandaşlarımızın faiz ile işlem yapmakta olan bankacılık sistemi yerine faizsiz olarak uygulama gerçekleştiren katılım bankalarını değerlendirme imkanı bulunmakta. Ancak katılım bankaları ile ilgili olarak gerçekten İslami değerlere sahip olup olmadığı konusunda bilgi eksikliği söz konusu. Siz de ‘İslami Finans’ adlı kitabınızla vatandaşların kafasındaki soru işaretlerine bir nebze olsun çözüm getirdiniz. Vatandaşlarımız tarafından İslami finans ile ilgili kuruluşlar ve kullanılan araçlar bundan sonra daha fazla tercih edilebileceği kanaatindeyim. Kitabınızla milletin kafasındaki birçok soru işaretini gidererek önemli bir konuda yarar sağladığınız için özellikle tebrik etmek isterim” dedi.

KİTAPTA İSTANBUL’UN İSLAMİ FİNAS MERKEZİ OLMASI ÖNERİSİ YER ALIYOR

Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Özgür’de MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’a kendisini kabulü nedeniyle teşekkür ederek, “Bu kitapta; İslâmi finans ile ilgili terminolojiden tarihi akışına, uluslararası kuruluşlardan mevcut uygulamalara kadar hem Türkiye hem de dünya ekonomisinde İslâmi finansın yeri belirlenmeye çalışıldı. Tarihî akış içerisinde durum değerlendirmesi yapılarak İslâmi finansın dünü anlatılmanın yanı sıra bugüne yansımaları şeffaf bir şekilde ele alındı. Tarihi belgelere ve verilere dayalı bir aktarım ile nesnel bir bakış açısı ile bilgilere yer verildi. Günümüzde mevcut katılım bankası uygulaması, sukûk işlemleri ve tekâfül sigortacılığı hakkında bilgiler verildi. Bu kitapta, İslâmi finans hakkında genel bilgiler verilmenin yanı sıra değişen paradigma ve Türkiye için küresel strateji önerisi geliştirmek suretiyle "İstanbul İslâmi Finans Merkezi" önerisi yönünden imkânların neler olduğu ve bu projenin gerçekleştirilebilmesi için neler yapılması gerektiği hususunda önerilere ve değerlendirmelere yer verildi. Netice itibariyle, Türkiye ekonomisi açısından İslami Finans ile bir açılım yapılabileceği düşüncesiyle devletimize ve milletimize fayda sağlaması ümidiyle kitap yayınlanmış oldu” ifadelerini kullandı.

Dr. Özgür ziyaret sonun da MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’a “İslami Finans” üzerine kaleme aldığı kitabını takdim etti.

Editör: Haber Merkezi