Dr. Ersan Özgür, Ağaç İşleri Oda Başkanlığı’nı ziyaret etti

TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Ağaç İşleri Esnaf Odası Başkanı Suat Diler’i ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Ağaç İşleri Esnaf Odası Başkanı Suat Diler ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

TÜRK MOBİLYASI DÜNYADA BİR NUMARA

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Ağaç İşleri Esnaf Odası Başkanı Suat Diler, odanın çalışmaları ve sektörün faaliyetleri hakkında Dr. Ersan Özgür’e bilgiler verdi. Oda üyeleri ile sürekli istişare içerisinde olduklarının önemle altını çizen Diler, “Esnaflarımızın sorunlarını çözme ve esnafımıza nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Ağaç ürünleri ve mobilya sektörlerinin birbiriyle uyumlu ve beraber çalışması oldukça önemli. Mobilya ve ağaç sektörleri büyük bir pazar payına sahip. Sektörün ülke ekonomisine katkısı çok büyük. Türk mobilyası dünyada bir numara. Tabi mesleğimiz biraz meşakkatli olabilir, ancak mesleğimiz binlerce kişinin istihdam kapısı. Bizler de göreve geldiğimiz ilk günkü heyecanla çalışmalarımıza devam ediyor ve sektörümüzün sorularının çözümü için esnaf ve sanatkârımızın sesi oluyoruz." dedi.

ESNAFIMIZ ÜLKE EKONOMİSİNE SAHİP ÇIKIYOR

Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Özgür, Oda Başkanı Diler’e kendisini kabulü nedeniyle teşekkür ederek, “Ülkemiz mobilya ihracatında önemli bir seviyeye geldi. Devlet destekleri ile küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz daha çok üretecek ve daha çok istihdam alanları oluşturacaktır. KOSGEB bu konuda oldukça önemli destekler sağlamaktadır. Mobilya sektöründe daha çok imalat daha yüksek teknolojiye sahip olmakla mümkündür. Bu hususta ilimizde mobilya sektörü için “Ortak Kullanım Atölyesi” gerçekleştirilebilir. Böylece hem daha çok üretim imkânlarına sahip olabilir hem de çok daha fazla kişiye istihdam alanları oluşturulabilir. Gördüğüm üzere sizlerin büyük gayreti ile esnafımız dün olduğu gibi bugünde ülkemizin ekonomisine sahip çıkıyor. Ahilik kültürünü yaşatan esnaf ve sanatkârlarımız toplum ve ticaret hayatında ortak erdemler oluşturmada önemli bir etken oluyorlar.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi