Dr. Ersan Özgür, AFYAŞAD Derneği Başkanı Günay’ı ziyaret etti

TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, AFYAŞAD Derneği Başkanı Muharrem Günay’ı ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) Başkanı Muharrem Günay’la bir araya geldi.

TÜRK EDEBİYATINA VE AFYONKARAHİSAR KÜLTÜRÜNE KATKI BULUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Muharrem Günay ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AFYAŞAD’ın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “Yeni kurulmuş bir dernek olmamıza rağmen çok sayıda etkinliğe imza attık. Siyasi görüş ayrımı yapmadan Afyonkarahisar’ın kültür, sanat ve edebiyat dünyasına katkı sunmak ve herkesi kucaklamak amacıyla bu yola çıktık. Afyon kültürüne, folkloruna Türk edebiyatına katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren şair ve yazarlarımızı bir araya getirerek daha yararlı faaliyetler yapmak üzere derneğimizi kurduk. Dernek olarak, Afyonkarahisarımızın tarihi şahsiyetlerinin gelecek nesillere tanıtılabilmesi amacıyla bir dizi etkinlik düzenledik. Yine çok sayıda şiir ve kompozisyon, araştırma-makale yarışması, Milli Mücadele Semineri, panel, şiir şöleni düzenledik. Derneğimiz kesinlikle bir siyasi teşekkül değildir. Derneğimiz siyaset üstü derken elbette Türk milletinin ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, milli, insâni, ahlâki ve manevi değerlere, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk büyüklerine ve Anayasamızın başında yer alan temel ilkelere bağlılık ve saygı gibi vazgeçilmez değerlerimiz vardır. Ziyaretiniz nedeniyle tekrar teşekkür ederim.” dedi.

AFYAŞAD VATANINI, MİLLETİNİ VE BAYRAĞINI SEVEN NESİLLER YETİŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLIYOR

Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Özgür’de AFYAŞAD Başkanı Günay’a kendisini kabulü nedeniyle teşekkür ederek, “AFYAŞAD Afyonkarahisar için önemli çalışmalar yapıyor. Şairlerimiz ve yazarlarımız milletimiz için ayrı bir önem taşımaktadır. AFYAŞAD vatanını, milletini ve bayrağını seven, milli ve manevi değerleri benimseyen, koruyan ve yaşayan nesiller yetiştirilmesine büyük katık sağlayacaktır. Dernek Başkanımız Muharrem Günay hocam yıllarını eğitime vermiş kıymetli bir büyüğümüzdür. Afyonkarahisar’da şair, yazar, edebiyatçı ve gönül insanlarının bir araya geldiği böyle güzel bir derneğin olması bizleri gururlandırıyor. Ayrıca sizlerin aracılığıyla kısa bir süre önce hakkın rahmetine kavuşan Afyonkarahisar folklorüne önemli hizmetlerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar’ın “Mahalli sanatçısı” ünvanı ile onurlandırılan Ömer Yarşi hocamızı da bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Dr. Özgür ziyaret sonun da AFYAŞAD Derneği Başkanı Muharrem Günay’a “İslami Finans” üzerine kaleme aldığı kitabını hediye etti.

Editör: Haber Merkezi