Dr. Dizdar’ın “Kanser ve Sağlıklı Beslenme” Konulu Sunumu

Dinar Belediyesi ve M&Y SimbiyotikProbiyotik Merkezi iş birliği içerisinde, Ünlü Onkoloji Uzmanı Doktor Yavuz Dizdar’ı, “Kanser ve Sağlıklı Beslenme” adlı sunumu vatandaşlarla buluşturdu.

Dinar Park Ala Konferans ve Seminer Salonunda vatandaşların büyük katılımlarıyla gerçekleşti.

Dinar Belediyesi ve M&Y SimbiyotikProbiyotik Merkezi iş birliği içerisinde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Saffet Acar, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, Emekli Kimya Mühendisi Mustafa Koca, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Dinar Park Ala Konferans ve Seminer Salonunda gerçekleşen programda, Kanser ve Sağlıklı Beslenme hakkında ciddi açıklamalarda bulunan Dizdar, sağlıksız beslenmeye bağlı olarak kanser hastalığının giderek artış gösterdiğini kaydetti. Dinar ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Dizdar, kanser hastalığı hakkında gelişimi, tarım ilacı ve endüstriyel üretim gibi çeşitli konulara değindi.

Dizdar, konuşmasında şunları söyledi: “ Türkiye peynir açısından Dünyanın en zengin ülkelerinden bir tanesiyiz ama kullanabiliyor muyuz? yok kullanamıyoruz. Yani helva yapamamak gibi bir sorunumuz var un var yağ var irmik var ama helva yapamıyoruz. Çünkü helva yapmaya kalktığımız anda birbiriyle kavga yapmaya başlıyorlar. Ne demişler bir Türk dünyaya bedel ama iki Türk bir şey yapamaz birbirlerini yerler o yüzden birlikte bir şey olmuyor. Dedi.

Birlik beraberliğin olmadığını hatırlatan Dizdar, peynir delikli olmaz diyorlar. Peynir bazı bakteriler sayesinde karbondioksit üretir içinde onu delikli peynir yapar. Şimdi niye bunu söylüyorlar. Çünkü kendi ürettikleri süzme peynirde delik yok. Sıfır delik süzme peynirde peynir değil. Bir cins süt ürünü ama peynir adını veremezsiniz.

  1. ilacını öyle bir kullanıyorlar ki etlerin kendisi de lösemi oluyor kemik iliği kanseri oluyor. Piyasada sattığını yani bize sattığını kendisi yemiyor. Kendi yediğini ayrı yetiştiriyor. Dünyadaki çoğu gıda üreticisi sizlerin sağlığını düşünmüyor, onlar sadece para kazanma içgüdüsüyle hareket ediyorlar. İneklere kimyasal veriliyor. 60 litre süt veriyor. Üretilen süt yoğurt zararlı ben hazır yoğurt aldım 2 yıl sakladım en sonunda açtım tadına baktım mis gibi sanki dün akşam tutturulmuş yoğurt gibi tadı var. Piliç konusuna değineceğim Horoz ötmeden kesilmez Kuzu büyümeden kesilmez. Hayvan bebek tavuk niyetine bize yediriliyor. İnsanların yaşamını kolaylaştırmak için üretilen birçok kimyasal, üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar, insan sağlığı ve çevre açısından küresel bir tehdit oluşturmaktadır. Elinizden geldiği kadar Mahalle bakkalı ve Mahalle sütçülerini tercih edin.”dedi Kanserle ilgili detayların konuşulduğu program sonunda Dizdar, vatandaşların sorularını cevapladı. Program sonunda Belediye Başkanı Saffet Acar, Onkoloji Uzmanı Doktor Yavuz Dizdar’a Plaket takdim etti. Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli’de Emekli Kimya Mühendisi Mustafa Koca’ya plaketini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi