Dr. Demirkırkan, eğitim emekçilerinin sorunlarını dinledi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Eğitim-İş ve Eğitim-Bir-Sen Sendikalarını ziyaret etti. Afyonkarahisar’ın eğitim sorunlarının görüşüldüğü ziyaretlerde konuşan Demirkırkan, “Farklılıklarımızdan değil, ortak yanlarımızdan yola çıkarak, birbirimizi dinleyerek sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, beraberindeki heyetle birlikte Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Sivil Toplum Kuruluşu Afyonkarahisar Şube Başkanı Cengiz Öztürk ile Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan’ı ziyaret etti.

EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN SORUNLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

İlk olarak Eğitim-İş Şube Başkanı Cengiz Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Dr. Kemal Demirkırkan, eğitim emekçilerinin ve Afyonkarahisar’ın eğitim sorunları hakkında sendika üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu. Eğitim-İş Şube Başkanı Öztürk, “Eğitim emekçilerimizin sorularını saymakla bitmez. Müjde diye eğitim emekçilerine açıklanan sözde iyileştirmeler maalesef eğitim camiasının derdine derman olmamaktadır. Dünyada Başöğretmen unvanlı bir liderin kurduğu tek ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim emekçilerinin aldığı sefalet ücretini kabul etmiyoruz. Eğitim emekçisinin evine boynu bükük, sınıfına düşünceli girdiği bir sistemde; eğitimden de gelecekten de bahsedilemeyeceğinin altını çiziyoruz.” dedi.

BAŞÖRTÜYE YASAL GÜVENCE HAKKINDA CHP’NİN ÇIKIŞINI ÖNEMSİYORUZ

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Demirkırkan, daha sonra Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan’ı ziyaret etti. Demirkırkan’a ziyareti nedeniyle teşekkür eden Şube Başkanı Arslan, “Bu ülke hepimizin, 85 milyonun kardeşliğine inanıyoruz. Eski Türkiye’de kalan, kalması gereken yasaklar ve özgürlüklerimizin önündeki engellerin kalkması için özlük ve özgürlük mücadelemize devam ediyoruz. Başörtüye yasal güvence ile ilgili CHP’nin çıkışını önemsiyoruz. Lakin bu özgürlüğün Anayasal Güvence altına alınması hususunda hangi bahane ile olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradeye destek verilmezse, bu çıkışın camiamız açısından bir değeri kalmayacağının ve samimi bulunmayacağının bilinmesi lazım. Bu artık bir samimiyet testine dönüşmüş durumdadır.” şeklinde konuştu.

BU ÜLKEYİ BİRLİKTE KURDUK HEP BİRLİKTE YÜCELTECEĞİZ

CHP Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Demirkırkan ziyaretlerde yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın eğitim, ekonomi ve birçok alanda daha iyi noktalara gelebilmesi için projeler hazırladıklarını dile getirerek, “Bilindiği üzere uzun yıllardır maalesef Afyonkarahisarımız eğitim alanında oldukça geride kaldı. Lise ve üniversiteye giriş sınavlarında komşu illerimize göre çok gerilerde yer alıyoruz. Afyonkarahisar'ın sınav başarısında 81 il arasında 70. sıralarda olmaması gerekiyor. Eğitimde ilimizin hak ettiği noktaya gelebilmesi için hep birlikte taşın altına elimizi koymalıyız. Bu ülkeyi birlikte kurduk, hep birlikte yücelteceğiz. Farklılıklarımızdan değil, ortak yanlarımızdan yola çıkarak, birbirimizi dinleyerek sorunların üstesinden geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi