DR. BOZCA, HEPATİT B VE C'YE KARŞI UYARDI:
HİÇ ZAMAN KAYBETMEDEN TAHLİL YAPTIRIN!
Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından geçen yıl başlatılan Kronik Hepatit B ve C bilgilendirme seminerleri devam ediyor. 
Öğrencilere yönelik düzenlenen seminerlerin ilki Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi'nde düzenlendi. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Berna Bozca tarafından verilen seminerde, 11 sınıf öğrencilerine Kronik Hepatit B ve C ile ilgili bilgi verildi.
SİNSİCE İLERLİYOR
Hepatit B ve C'nin sinsice ilerleyen kronik bir hastalık olduğunu belirten Uzman Dr. Berna Bozca belirtileri olmadığı için dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Hastalığın her yaş grubu için geçerli olduğunu vurgulayan Dr. Bozca, tedavi edilmediği takdirde 40-50'li yaşlarda siroz ve karaciğer kanserine neden olabileceğini kaydetti.
TEDAVİSİ MÜMKÜN
Hastalığın kan yoluyla ve cinsel temasla bulaştığını dile getiren Bozca, kanla temas eden tırnak makası ve tıraş bıçaklarının ortak kullanımının da hastalığı bulaştırabileceğini belirtti. Kan tahlili yapılarak hastalığın tespit edilebileceğini kaydeden Bozca, yapılan teşhise göre, iğne ve hapla tedavi edilebildiğini ifade etti.
Geçen yıl yaklaşık 3 bin öğrenciye verdikleri eğitimlere bu yıl devam edeceklerini kaydeden Uzman Dr. Berna Bozca, ilimizdeki orta öğretim düzeyindeki tüm okullarda benzer seminerler düzenleyeceklerini söyledi.
Editör: Haber Merkezi