DP, ‘’PKK’nın son yaptığı açık bir meydan okumadır’’

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Olay, açık bir meydan okumadır. Türkiye'ye en kötü ilk’leri yaşatıyorlar. İktidarın açıklamaları, olayın kendisi kadar vahim” dedi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, şunlari söyledi:
“Dün Cumhuriyet tarihinde ilk kez seçilmiş bir milletvekilinin bölücü terör örgütü tarafından kaçırıldığını üzüntü ile öğrendik. CHP milletvekiline karşı gerçekleşen bu eylem açıkça, Türk milletine, milli iradenin tecelligahı ve Kurtuluş savaşını gerçekleştirmiş bağımsızlık simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı yapılmış bir eylem, bir saldırı, açıkça bir meydan okumadır. Siyaset mekanizmasına, millet iradesine gözdağı vermeyi, sindirmeyi amaçlayan bu eylem amacına ulaşamayacaktır. Bu çirkin saldırıyı Demokrat Parti olarak nefretle kınıyoruz.
Diğer yandan seçilmiş bir milletvekilinin terör örgütü tarafından kaçırılması, Türkiye'de terörün geldiği boyutu gözler önüne seriyor. İlk kez Kaymakamımız, Seçilmiş Milletvekilimiz terör örgütü tarafından kaçırılıyor, Şemdinli'de iki hafta boyunca aralıksız çatışmalar devam ediyor.
Terör örgütü PKK vur-kaç taktiğinden vazgeçerek ilk kez, alan hakimiyeti oluşturmak, son yaşananlarla beraber Suriye’nin kuzeyindeki gibi kurtarılmış bir bölge yaratmak adına vur-kal taktiğini benimsemiştir. Türkiye, 30 yıllık terörle mücadele döneminin en kötü ilklerini bu dönemde yaşıyor. 30 yıllık terörle mücadele döneminin 10 yılını kendi döneminde geride bırakan iktidarın terörle mücadelede ve dış politikadaki öngörüsüzlük ve yanlış politikalar ile Türkiye'yi getirdiği nokta ortadadır."
Editör: Haber Merkezi