DOKTOR VARDI DA BİZ Mİ VERMEDİK!..
 İl Genel Meclisi Kasım ayı oturumları devam ederken dün gerçekleştirilen oturumda MHP grubundan Sinanpaşa İl Genel Meclis Üyesi Tolga Yıldırım gündem dışı söz aldı. Yıldırım ilçe hastanesinde çocuk ve kadın hastalıkları doğum uzmanı olmamasına dikkat çekti. İGM Başkanı Salih sel de doktor azlığını dile getirerek Süleyman Demirel’in ‘Vardı da biz mi vermedik’ sözüyle yanıtladı.
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısı oturumları devam ediyor. Salih Sel Başkanlığında devam eden oturumlarda dün gündem maddeleri oylanarak karara bağlandı. Oturumda, 47 adet kapatılan beldenin ihtiyacı olan 37 adet römorklu yangın söndürme tankerlerinin hangi köylere dağıtım yapılacağının belirlenmesi konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Sandıklı İlçesi’nde bulunan, Dazkırı Öğretmenevi olarak kullanılan 4 katlı özel idare iş merkezinin birinci ve ikinci katlarının bedelsiz olarak kullanım hakkının Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’ne tahsisi edilmesi konusundaki komisyon raporu uygun görüldü.
“BU HASTANEYİ NEDEN YAPTINIZ?”
Toplantıda gündem dışı söz alan MHP’li Sinanpaşa İl Genel Meclis Üyesi Tolga Yıldırım, Sinanpaşa hakkında bilgiler aktardıktan sonra, Sinanpaşa ilçe hastanesine değindi. İlçedeki hastanede çocuk ve kadın hastalıkları doğum uzmanı bulunmamaktadır. Çocuk doktoru haftada bir kez ilçemize gelerek muayene etmektedir. Çocuklarımız sadece Cuma günleri hasta olmaya mahkum bırakılmaktadır. Böyle bir anlayışı kabul edemiyoruz. Kadınlarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz en ufak bir kadın hastalığında Afyon’a gitmek zorunda bırakılmışlardır. Hastanemizin sağlık ocağından tek farkı tabelasında devlet hastanesi yazmasıdır. Madem doktor göndermeyecektiniz, bu hastaneyi neden yaptınız? Sağlıkta çığır aştık deniliyor. Bu mudur açılan çığır? Sinanpaşamız sadece seçim dönemlerinde akla gelmemelidir” ifadelerini kullandı.
“DOKTOR OLSA DA, VERMESEK HAKLISINIZ”
İGM Üyesi Yıldırım’ın açıklamalarına cevap veren İGM Başkanı Salih Sel de bir ara yurt dışından doktor getirilmesinin bile düşündüğünü dile getirerek doktor azlığına dikkat çekti. Sel: “Tıp Uzmanı olarak çıkan arkadaşlarımız gerekli yerlere atanıyor. Demirel’in bir sözü var ‘Vardı da biz mi vermedik’ demiş. ortada doktor var, vermiyorsak haklısınız” şeklinde konuştu.Arif Emre KIPIRTI
Editör: Haber Merkezi