Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan Belediyeye Ziyaret

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti. Cuma namazını Paşa Camii’nde kılan Erbaş, İl Müftüsü Sinan Kazancı ile birlikte önce Afyonkarahisar Valiliği akabinde ise Belediyemize geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Belediyesi olarak İl Müftülüğümüzle iş birliği halinde çalıştıklarını söyledi. Afyon’da kamu kurumları arasında ciddi bir iletişim olduğuna dikkat çeken Başkanımız; “Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır hükmü gereği kendi camiamızdan saydığımız müftülükle her daim iş birliği içindeyiz. Tek gayemiz ilimizdeki insanları doğru bilgilendirmek. Bize düşen neyse belediye olarak müftülüğümüzün her zaman yanındayız” dedi.

Paşa Camii’nin Afyonkarahisar’ın tarihine mal olmuş bir yapı olduğunu aktaran Başkanımız “Afyonkarahisar'da 1933'te yıkılan 478 yıllık Umurbey Paşa Camii, Belediyemiz öncülüğünde hayırseverin girişimleriyle Selçuklu mimarisine uygun olarak yeniden inşa edildi. İstanbul’un Fethi'nin 567. Yıl dönümünde ise ibadete açıldı. Belediye olarak hayırsever kardeşlerimizle birlikte tarihe mal olmuş bir değeri gün yüzüne çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Afyonkarahisar’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.Paşa Camii’nin orijinaline yakın bir şekilde yapılmasını görmekten mutlu olduğunu söyleyen Erbaş, “Camimizin Selçuklu mimarisi dikkate alınarak yapılması iyi olmuş. Valiliğimizi ziyaret ettik. Şimdi de Afyonkarahisar Belediye Başkanımızla biraradayız. İl ve ilçe müftülerimiz şehrimizin manevi rehberleri. Şehrin yöneticileriyle sürekli irtibat içinde faaliyetlerini yürütüyorlar. Müftülerimizden dinlediğim kadarıyla Belediyemizin din hizmetleri alanında çok büyük desteklerinin olduğunu ifade ediyorlar. Bu açıdan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Birlikte güçlerimizi birleştirdiğimiz takdirde şehrimizin maddi manevi kalkınması için Allah bize yardım ediyor” dedi. Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Haber Merkezi