DIŞ İMAM ALİ FENDİ..

İlçe, il, bölge imamı olur da dış imam olmaz mı?
Başlıkta Ali Efendi olacaktı ama efendi değil bu: “fendi”..
Ne demek fendi?  Oyun, hile demek…
Dış imam Ali fendi, Bayatlı namı diğer “k.ese”nin oğlu..
Paralel örgütün, Belçika’da ki baş imamı…
İmam deyince, cami imamı değil, “himmet imamı” bunlar…
Cemaatin söylemlerine inanan iyi niyetli imanlı insanların, çoluk-çocuğunun nafakasından keserek verdikleri parayı “himmet” adı altında toplayan ve belirli yerlere aktaran hin imam bunlar…
“Himmet” adıyla toplanan paralardan nemalanan cin imam bunlar..
Sadede geliyorum: savcılıklara gidip cemaatle ilgili yolsuzlukları anlatanlar olduğu gibi, bizlere de anlatan var…
Yukarıdaki bilgiyi aktaran vatandaş Afyon-Belçika para trafiğini de, anlattı…
Dedi ki “Biz iş icabı Belçika’ya sık sık gidip geliyoruz. Brüksel’de bulunan imam Ali Efendi, paralel örgütün Belçika imamı olup, Belçika’da toplanan “himmet” paralarının toplandığı merkez kasa görevindedir.. Toplanan paranın büyük miktarı Afyon’da bulunan kişiye gelir.. Parayı banka havalesiyle asla göndermezler.. Afyon’a gelen onlarca kişiyi kurye olarak kullanırlar.. Bize de, çok defa teklif ettiler ama kabul etmedik.. İmam Ali Efendi’nin yaptığı belirli bir işi yoktur.. Afyon ve bölgesinden gelen cemaate yakın sade vatandaşları, büyük gördüğümüz adamları karşılar, onları en iyi şekilde ağırlar.. Cin gibidir İmam Ali Efendi, gelen misafirler Türkiye’ye dönerlerken verdiği hizmetin karşılığını alır, onları da, kurye gibi kullanır.. Kimler misafiri oldu, kimler.. Kuryelerin getirdiği paralar bilinen şahsa teslim edilir.. O şahıs, bugün ilimizin en zengin beş kişiden biridir.. Cemaat ilişkisinden önce bu şahsın durumunu esnaf iyi bilir. Bugün şehrin en fazla gelir getiren işyerinin en büyük ortağıdır ve halen hisseleri tek tek toplamaktadır.. İş yaptığı ortaklardan biri cemaat bağlantıları sayesinde Afrika ile iş yapmaktadır.. Diğer ortağı da, cin gibidir bu da cemaatle olan yakın irtibatından dolayı son yılların parlayan yıldızlarındandır..”
“Peki, bu şahısların paralel yapıya yönelik operasyonda isimleri yok muydu?”
“Kamuoyuna yansıyan isimler arasında bu şahısların ismini görmedim. Bir dernek başkanı var ki, şeytanın önde gideni.. Bu adamlar nasıl bu soruşturmada yok anlayamadım.. Devlet düşmanı paralel yapının tamamen bitmesi, para kaynaklarının kurutulmasına bağlıdır diye düşünürüm ama perde gerisinde olanların işleri aynen devam ediyor, para trafiği de..”
“İsimlerinin açıklamasını istemiyorsunuz, çekindiğiniz bir şey mi var?.”
“Bunlar beni çok iyi tanırlar.. Dönen dolapları durmasın diye her türlü pisliği, adiliği yaparlar, insanın yüzüne gülerken arkadan hançeri saplatırlar..”
Evet…
İlk satırdan son satıra kadar, cemaatin gayri meşru işlerine şahit olmuş bir vatandaşın iddiaları bunlar..
Çok ısrar etmemize rağmen, isimlerin yazılmasına ikna edemedik..
İzni olmadan yazmamız, hem etik açısından doğru değil, hem de bizim yazmamız hiç mümkün değil…
******** 
Dinar Eski Belediye Başkanlarından Kadri Veziroğlu’nun vefatından derin üzüntü duydum. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Kabrin nur, mekanın cennet olsun İnşallah, Kadri Ağabey..
*********  
Hayırlı haftalar dileğiyle..