DİNAR’DA DEMOKRASİ NÖBETİ TAÇLANDIRILDI

Dinar Kaymakamlığı ve Dinar Belediyesi iş birliği ile “Birlik ve Beraberlik İçinde Demokrasi Nöbetimizi Taçlandırıyoruz” isimli program, yoğun bir kalabalığın katılımı ile yapılarak tamamlandı.
 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tüm yurtta yapılan Demokrasi nöbeti, ilçemizde de 10 Ağustos 2016 Çarşamba Gecesi yapılarak sonlandırıldı. Demokrasimize sahip çıkan halkımız tarafından her il ve ilçelerde olduğu gibi meydanlar boş bırakılmadı. İlçemizde demokrasi nöbetleri boyunca, kaymakamlık, belediye, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından Cumhuriyet Meydanında çeşitli programlar ve yürüyüşler düzenlendi. Son nöbetimizde ise siyasi parti temsilcilerinden STK’lara, esnaflarımızdan vatandaşımıza kadar yediden yetmişe binlerce Dinarlı meydanları doldurdu. Dinar Kaymakamlığı ve Dinar Belediyesi iş birliği ile yapılan programda Kanal3 televizyonu etkinlikleri canlı yayından verdi. Ulusal kanallar ise Kanal3’ten alıntı yaparak Dinar’da gerçekleştirilen programı naklen sundu. Saat 19:00 sularında başlayan program ile birlikte meydanları dolduran halka; etli pilav, ayran, Osmanlı şerbeti, dondurma ve su dağıtıldı, ikramlar etkinlik boyunca devam etti.
Programa; İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Askerlik Şube Başkanı Ali Azyaman, Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İlçe Müftümüz Celil Şimşek, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Er, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Karahan, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Nuri Çetin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Uyan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Huzurevi Başkanı Aynur Toker, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrasında Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Saffet Acar şunları söyledi; “15 Temmuz Türkiye’nin kara gecesi, Türkiye’nin en uzun gecesi ama Türk Milleti çok yüce; azmi ile vatanseverliği ile bu darbe kalkışmasının önüne geçti. Allaha şükür bu günlere geldik, hiçbir zaman hiçbir terör Türk Milleti tarafından kabul edilemez. Bizler ulusumuzu, vatanımızı seven insanlarız. Biliyorum ki bundan sonra 15 temmuzlar yaşanmayacak tüm terörü lanetliyoruz, FETÖ denen terör örgütünü yapmış olduğu bu kalkışmayı şiddetle kınıyoruz. Dinarlı hemşehrilerim her zaman olduğu gibi bu günde demokrasiye sahip çıkmış, ben onları kutluyorum. Bu güne kadar çok şeyler söyledim, inşallah birdah bu acılar yaşanmaz. Türk ulusuna sabırlar diliyorum” Dedi
Kaymakam Mustafa Şahin’in de gecede yapmış olduğu konuşma sonrasında ülkemizin değerli mevlithanları Mustafa Yılmaz, İsmail Coşar ve Bilal Demiryürek sahne aldı. Okunan İlahi ve mevlitten sonra 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize ithafen Kuran-ı Kerim okunarak dua yapıldı. Program akabinde mevlithanlara programa katıldıkları için plaket verilerek teşekkür edildi. 
 
Editör: Haber Merkezi