Dinar’da 800 Konutun Kurası Çekildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında Dinar’a bağlı Fatih mahallesinde bulunan alana yapılan 800 adet toplu konutun kurası Kapalı Spor Salonunda çekildi.

Noter huzurunda gerçekleştirilen daire belirleme kurasına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttürk, AK Parti İlçe Başkanı idris Er, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, TOKİ emlak Dairesi Başkanı Dursun Baştürk katıldı

İlk kura işlemini AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın yaptığı çekilişte bir konuşma yapan TOKİ Emlak Dairesi Başkanı Dursun Baştürk, toplu konutların herkese hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, “Bu proje Dinar’da gerçekleştirdiğimiz 3. Etap konut projesidir. Dinar ilçemizde muazzam sayıda konutu yapıldı. Gerçekten de çok iyi bir sayıya ulaştık. Kendi memleketim olmasın deniyle de ayrı bir öneme sahip. Konutların yapılmasında emekleri olan Başta Milletvekilimiz Ali Özkaya beye, kaymakamımıza, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ise, toplu konutların noter kurasında yaptığı konuşmasında, evlerin % 40’ının tamamlandığını ve gelecek yılın Ağustos ayında yapımın biteceğini söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Ali Özkaya, bütün vatandaşlara konutların hayırlı olmasını, dünya da mekân, ahrette iman anlayışıyla hareket ederek, herkesin evlerine kavuşmasını dilediğini kaydetti.

Türkiye’de en çok konut yapılan yerin Afyonkarahisar olduğunu ifade eden Özkaya şunları söyledi, “8600 konutun 1912 adedi Dinar’a yapıldı. Önce 352 adet, sonra 480 adet, sonra 110 adet, 86 adet şimdi ise 800 adet konut yapıldı. İlçemize yapılan bu evler 5 katlı asansörlüdür. Dinar gibi birinci derecede deprem bölgesi olması nedeniyle çok sağlam bir bölgeye yapıldı. O bölge şimdi gerçekten bir şehir haline geldi. Hepinizin konutlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi