Dinar’da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Dinar’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program dahilinde 15 Temmuz Şehitlerimiz anıldı.

Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Caddesinde gerçekleştirilen program demokrasi yürüyüşü ile başladı.

Anma programı etkinliklerinde ise saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, imam hatipler tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için dualar okundu.

Sunuculuğunu Dinar Şehit İzzet Taşbaş İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Mehmet Çetin’in yaptığı anma programında konuşan Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı şunları söyledi, “Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti devleti Türk siyaset tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı alçaklığı bu asker görünümlü üç beş haramzade ve alçak fettullahçı terör örgütü fetö elemanları aziz milletimize reva görmüştür. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir. Bu darbe girişimini milletimize, meclisimize demokrasimize, Cumhuriyetimize aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim göz bebeğimizdir. Cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin o hain gecede dik duruşları tüm dünyaya çok büyük mesajlar vermiştir” dedi.

Başkan Sarı’nın konuşmasından sonra 15 Temmuz gecesinin anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya şunları kaydetti, “Bugün tam 3 yıl önce 15 Temmuz bu saatlerde milletimizin azmi ve kararlılığıyla bir hain darbe teşebbüsünün engellendiği andır. O günü tekrar hatırlamak, şehitlerimize dua etmek hatıralarını hayırla yâd etmek için burada toplandık.Bu gece millet iradesinin gayri meşru bir şekilde asker kılığına girmiş fetö terör örgütü mensupları ve onların yabancı destekçileri tarafından gasp edilmesinin millet tarafından engellendiği bir gecedir. O gece milletimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin direnişi Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ile bu büyük bela bertaraf edilmiştir. Yaşadığımız coğrafya gereği maalesef bu tarz hain emellere sık sık maruz kalıyoruz. 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan milli mücadeleyi başlatan Gazi Mustafa kemal Atatürk bu milletin evlatlarıyla beraber bayrağımızı yücelttiler. Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini kurdular. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek Ankara’da bir meclis kurdular. En güzel demokrasiyi kurdular. Milletimiz birlik ve beraberlik içinde zor zamanlarda zorlukların üstesinden gelmiştir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ise davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi