Dinar İlçesinde Sokak Köpeklerinin Öldürülmesine İlişkin Basın Açıklaması

İlçemizde sokak hayvanlarının öldürüldüğü şeklinde Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde paylaşımların yapıldığı görülmüş olup, 12.07.2020 tarihinde sabah saatlerinde Dinar-Dörtyol ve istasyon mahallelerinde belli sayıda sokak köpeğinin ölmüş olduğu ilk araştırmada anlaşılmıştır.

Olayın failinin veya faillerinin bulunması için konu Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğünce araştırılmakta ve soruşturulmakta olup, konuya ilişkin görgü tanığı olabilecek vatandaşların bilgilerine başvurulmakta, Mobese ve işyeri kamera kayıtları ve tüm veriler geriye dönük olarak titizlikle taranmaktadır.

Ayrıca konuya ilişkin detaylı soruşturma ve teknik inceleme için Afyon Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Bakanlığı Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü temsilcisinden oluşan bir Komisyon oluşturulmuş konuyu açıklığa kavuşturmak için çalışmalarına başlamıştır.

Konu Kaymakamlığımızca önemle takip edilerek, faillerin tespiti için titizlikle çalışılmakta olup, tespit edildiğinde gerekli idari ve diğer yaptırımlar bu kişi veya kişilere uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla arzederiz.

13.07.2020

DİNAR KAYMAKAMLIĞI

Editör: Haber Merkezi