Dinar'da Kadınlar Günü Kutlandı

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ve Dinar MYO'nun ve Dinar Belediyesi'nin katkılarıyla 'Dünya Kadınlar Günü' kutlandı. Dinar TSO toplantı ve seminer salonunda yapılan Kadınlar Günü etkinliğine Dinarlı Kadın Girişimciler katıldı.

Kadın Girişimciler adına bir konuşma yapan Dinar Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Zübeyde Gültekin, kadınların iş hayatlarında çektikleri sıkıntıları dile getirdi. İş hayatında çalışan kadın olmayı anlatan Gültekin şunları söyledi, 'Çalışan  kadın, çalışan anne kavramlarının olması bile aslında kadınların iş hayatlarında çektiği zorlukları tek başına anlatıyor. Kadınlar için çoğu zorluklar tüm dünyada aynı olsa da, Türkiye'de kadın olmak bile başlı başına zorken,  Türkiye'de çalışan kadın olmak çok daha da zor bir durumdur' dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen etkinliğe davetli olarak katılan Dinar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Psikologu Duygu Özcan, kadınlara şiddet konusunu, Dinar MYO Müdürü Hayrettin Ertan ise, Kadınlara yönelik algı yanılması olduğunu anlatan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Programa katılan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise Kadınların günü sadece 8 Mart'ta değil, bu gün her gün diyerek şunları söyledi, ' Kadınlarımız bizim; analarımız, ninelerimiz çünkü kadınlarımız olmasa bizler olmayız. Bu gün var isek, kadınlarımız sayesinde varız, elbette kadınlarımız başımızın tacı, gönlümüzün ilacı. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar, dolayısıyla ben kadınlarımızı kutluyorum. 900 civarında kadınımız şiddetten hayatını kaybetmiş. 'Cennet anaların ayağının altındadır' dinimizde bunu böyle emretmiş. Kadınlarımız her zaman saygı ve sevgiyi hak ediyor. Ben geldiğimiz noktada ne yazık ki kadına şiddeti hala daha her gün gazetelerde medyada okuyoruz ve son derecede üzülüyoruz. İnşallah bundan sonra biraz daha bilinçleneceğiz, biz yöresel olarak bilinçlenelim herkes kapısının önünü süpürürse zaten mesele biter diye düşünüyorum." dedi.

 

Editör: Haber Merkezi