Dinar Bölgesi Katı Atık Bilgilendirme Toplantısı

Dinar Bölgesi Katı Atık Aktarma İstasyonu Bilgilendirme Toplantısı Vali Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı

İlimiz Dinar İlçesi ve civarındaki belediyelerin katı atıklarının toplanacağı Dinar Bölgesi Katı Atık Aktarma İstasyonu bilgilendirme toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen Dinar Bölgesi Katı Atık Aktarma İstasyonu Bilgilendirme Toplantısı’na Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Dinar ve çevresindeki İlçe ve Belde Belediye Başkanları katıldı.

Dinar Bölgesi Katı Atık Aktarma İstasyonu Bilgilendirme Toplantısında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “5 İlçemiz kasaba ve köyleriyle beraber çöpleri vahşi depolama ya da depolamayıp vahşi şekilde doğaya bırakma gibi bir yöntemle bertaraf ediliyor. Bu nedenle bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunlardan birisi çevre kirliliğine sebep oluyor. İkincisi de atıktan elektrik enerjisi üretilmesi gibi geri dönüşüm uygulamaları yapılamadığından ülkemiz açısından da kayıplar oluyor. Daha önceden Merkez ile birlikte 13 ilçe bir birlik etrafında toplanılmış, yaşanabilecek sıkıntıları ortadan kaldırmış ve kazanca çevirmiştir. Şu anda da İlimiz nüfusunun yaklaşık % 94’ü buradan faydalanıyor. Geriye % 6’lık bir bölüm kalmış. Şimdi bu ilçelerimizde birliğe alınsın dedik ama bir transfer merkezine ihtiyaç hasıl oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanımız ilimize geldiğinde bu durumu anlattık. Kendisi bu konunun takipçisi olacağını ve desteklerini esirgemeyeceğini bizlere iletti. Belediyelerimizin ve İl Özel İdaremizin de destekleriyle çöpten kaynaklanan sorunların çözüleceğini ve ekonomimize katkılar sağlanacağına inanıyorum.” dedi.

Toplantı gündemde bulunan konuların görüşülmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi