Dilek, ‘Gayem esnafı en iyi şekilde temsil etmek’

Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkan Adayı Hakan Dilek, Armoni FM’e konuştu: “Esnafların arasında büyüdüm. Amacım onları en iyi şekilde temsil etmek, seslerini sıkıntılarını duyurmak ve çözüm bulmaktır. Her fırsatta esnaf ve sanatkarın sesi olmaya ve onların isteklerini talep etmeye her zaman devam edeceğiz.”

Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkan Adayı Hakan Dilek, Afyonkarahisar’da 98,1 frekansından yayın yapan Armoni FM’e Yüksel Elçi’nin sorularını yanıtladı. Kendisinin Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası’nda 15 yıl yönetim kurulu üyesi olarak görev aldığını belirten Dilek, esnafın sorunlarını yakinen bildiğini ve başkan seçildiğinde ilk işinin bu konuda gerekli adımları atmak olacağını aktardı. Canlı gerçekleşen yayında kendisinin de küçük esnaf olduğunu ve esnafların sıkıntılarını bildiğini aktaran Dilek, dededen toruna sanayici bir aileye mensup olduğunun altını çizdi. Dilek, bir esnaf çocuğu olduğunu ve esnafın sıkıntılarını bildiği için bu yönde gereken ne varsa yapmaya hazır olduğunu belirtti. Özellikle sanayide alın teriyle, elinin emeğiyle geçinen esnafların daha güzel, daha iyi mekanlarda mesleklerini icra etmelerinin son derece önemli olduğuna vurgu yapan Dilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

KÜÇÜK ESNAFIN SIKINTILARINI İYİ BİLİYORUM

“Ben, hepinizin yakinen tanıdığı oto elektrikçisi Mehmet Dilek’in oğluyum, bir esnaf çocuğuyum. Çocukluğum, gençliğim sanayi esnaflarının arasında geçti. Esnafın sıkıntılarını biliyorum. Bir esnaf kardeşimin, büyüğümün kafasının içinden ustasının, kalfasının sigortasını ödemek için, senedini çekini ödemek için ay sonunda hangi hesaplar yaptığını çok iyi bilirim. Onun içinde esnafın yanında olmamız gerekir. Onların işini, ticaretini canlandırmamız gerekiyor. Bu konuda ne gerekiyorsa el ele kol kola birlikte adımlar atacağımızı bir kez daha belirtiyorum.” Aynı zamanda Konya yolunda bir kısmı tamamlanmak üzere olan Modern Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi’nin başkanı olan Dilek, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz’ derler. Bizim geçmişten dededen-babadan-amcadan bir izimiz var sanayide. Sanayi esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz ve yakından takip ediyoruz, bu sıkıntılara çözümler hazırladık” şeklinde konuştu.AFYONŞEHİR

Editör: Haber Merkezi