DİKSİYON KURSU DÜZENLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi El Sanatları ve Mesleki Eğitim Kursları (AFEMEK) tarafından açılan diksiyon kursu tamamlandı. Kişilerin; ortak iletişim ve yaşam dilimiz olan Türkçe'yi "doğru-güzel-etkileyici" kullanarak kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla düzenlenen diksiyon kursuna 20 kişi katıldı.
Etkili konuşma, düzgün cümleler kurabilmek, nefesi güçlendirmek, konularına uygun akıcı ve anlaşılır konuşma becerisini geliştirmek, anlaşılır ses çıkarabilmek, heceleri doğru vurgulayabilmek, kendini etkili biçimde ifade edebilmek, topluluk önünde konuşurken heyecanını kontrol edebilme konularında verilen eğitimler 64 saat sonunda tamamlandı.
SON DERS AKARÇAY'DA YAPILDI
Bilgi Evi 1'de düzenlenen kurs sonunda kursu başarıyla tamamlayanların sertifikalarını önümüzdeki günlerde alması bekleniyor. Öğretmen Mehmet Yılmaz kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık'ı makamında ziyaret etti. Eğitimlerin başarılı ve verimli bir ortamda geçtiğini belirten Mehmet Yılmaz, son derslerini Akarçay'da piknik havasında yaptıklarını söyleyerek desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü E. Emel Sarlık ise Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu tür eğitici kurslara destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Editör: Haber Merkezi