Diksiyon, Etkili Konuşma Eğitimi Düzenlendi

ATSO KOBİ Akademisi eğitim takvimi çerçevesinde, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde Diksiyon, Etkili Konuşma Eğitimi düzenlendi.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Anlıak, “Türkçenin doğru ve güzel kullanımı, hepimiz için çok önemlidir. Bu toprakların yetiştirdiği en önemli şairler arasında olan Merhum Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ‘Türkçem, benim ses bayrağım’ diye veciz bir şekilde özetlediği dilimiz, iletişimimizin mühim bir parçasıdır. Şunu açıkça söylemek gerekir ki: Anadilini iyi bir şekilde kullanan, kelime dağarcığı geniş ve hitabeti güçlü olanlar; iş hayatlarında bir adım ileride olurlar. İşletmelerimizin, kurum ve kuruluşlarımızın Türkçeyi doğru ve yerinde kullanmaları, rekabet yarışında büyük bir fırsat sağlıyor” dedi.

Anlıak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugünkü eğitimi verecek olan Sayın Adnan Erbaş, Odalar ve Borsalar Camiamız’ın yakından tanıdığı bir isim. Biz de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sayın Hocamız’ın tecrübelerinden yararlandık, yararlanmaya da devam ediyoruz.”

Açılış konuşmasının ardından TOBB ETÜSEM Eğitim Danışmanı ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Adnan Erbaş; Türkçe, diksiyon, hitabet, soluk alıp vermeyi düzenleme gibi çarpıcı konularda sunum yaptı. Yaklaşık 3 saat süren eğitimin ardından Katılım Belgesi verildi.

#ATSOKOBİAkademisi

Editör: Haber Merkezi